WLP002

Høy temperatur dreper gjær.

Etter jeg har gjæret saison, grovvasker og fyller jeg gjæringskar halvfullt med kokende vann. Ruller rundt slik at hele karet og lokk får kokende vann. Legger i alt som har vært i kontakt med ølet. Slanger og tappestav. Lar det stå i 10-15 minutter.
 
PET tanker (fermenter king) tåler ikke varmt vann, desverre. Så de må noe kjemikalier til her, hvilke vil være mest effektive ifht. å fjerne problemet ? Har vært vasket godt etter hvert brygg, men ikke alt av oringer etc har vært demontert

mvh Anders
 
Speidelkar tåler bare noen og 60 grader.
Kanskje en omgang med klor?
Jeg har brukt det og tror det gjorde susen.
Har klart å dra med Saison gjær et par ganger. Veldig irriterende.
 
Har en golden ale stående med wlp002.
Nå har den kommet ned på1009. Fremdeles litt liv i gjærlåsen.
Forrige batch med denne stoppet vel på 1014.
Satte en 2 liters starter med slurry fra forrige batch og brukte på 18 liter med OG 1050.
Frykter en infeksjon. Hydrometer prøven smaker ikke surt. Mye gjærsmak.
Har ikke brukt noe diastastic gjær på lenge.
Noen andre som har fått høy utgjæring med WLP 002 ?
IMG20250112132202-picsay.jpg
 
Ja samme oppskrift. Bommet litt på effektiviteten. Måtte tilsette 260 gram flytende maltekstrakt.
Forskjellen er at første batch ble gjæret med en pakke purepitch.
Denne her med oppdyrket gjær fra slurry.
 
Ja samme oppskrift. Bommet litt på effektiviteten. Måtte tilsette 260 gram flytende maltekstrakt.
Forskjellen er at første batch ble gjæret med en pakke purepitch.
Denne her med oppdyrket gjær fra slurry.
Selv om det ikke skal være forskjell så ser jeg at generasjon to ofte gjærer bedre ut.
 
Har en golden ale stående med wlp002.
Nå har den kommet ned på1009. Fremdeles litt liv i gjærlåsen.
Forrige batch med denne stoppet vel på 1014.
Satte en 2 liters starter med slurry fra forrige batch og brukte på 18 liter med OG 1050.
Frykter en infeksjon. Hydrometer prøven smaker ikke surt. Mye gjærsmak.
Har ikke brukt noe diastastic gjær på lenge.
Noen andre som har fått høy utgjæring med WLP 002 ?
Vis vedlegget 70937
Nede på 1006 og fremdeles aktivitet.
Hjelpes !
 
Jeg har bare brukt WLP 002 et par ganger - i engelske bittere. Første gang gikk den fra 1.056 til 1.014 - etter å ha først vært veien om en 2,5 liters starter (startervørteren var 1.040 og endte på 1.008). Så ble slurryen fra denne tatt vare på og lå i gjærkjøleskapet i knappe 2 måneder, før den ble tatt fram og startet med en ny 3-liters starter. Det ble laget en Old Salt Tavern i sterkeste laget 1.055 til 1.013. Jeg har bemerket i notatetene mine at gjæren har mer eller mindre form som Cottage Cheese..... Den ble tatt vare på, men ble liggende altfor lenge dessverre - så den slapp fri til slutt.

Når din er helt nede på 1.006 og fortsetter - så lukter det vel muffens?
WLP 002 pakken.jpgWLP 002 i EM kolben andre gang.jpg
Starteren på røreren i runde 2 .... så ikke spesielt lekkert ut.....
 
Er redd denne er hinsides hjelp:(. Du har nok en infeksjon.
Det tror jeg og.
Har spolet tilbake til Birger 2023.
Der tilsatte jeg en saisonblend fra the mad fermentist etter hovedgjæringen. I samme 20 liters gjæringskar som jeg brygget golden alen i.
Etter Birger brygget har jeg brygget 3 batcher i samme gjæringskar. Jeg målte fg på 2 av dem i morges. Samme fg som etter ølet var ferdig gjæret.1012 på en lager og 1020 på en porter.
Litt rart at den saisongjæren skulle våkne nå.
En annen snodig sak. I går tynnet jeg ut vørteren i gjæringskaret med 1.5 liter vann i kanskje 16 -17 liter vørter for å få lavere alkoholprosent.
Og i dag måler jeg fg til 1010 ?
Og det er fremdeles aktivitet i gjærlåset.
Det burde vel være mindre fg enn i går da jeg målte fg til 1006.
Kikket oppi gjæringskaret og det ser egentlig greit ut.
Mulig dette blir en god Saison?
IMG20250114114239-picsay.jpg
 
Det tror jeg og.
Har spolet tilbake til Birger 2023.
Der tilsatte jeg en saisonblend fra the mad fermentist etter hovedgjæringen. I samme 20 liters gjæringskar som jeg brygget golden alen i.
Etter Birger brygget har jeg brygget 3 batcher i samme gjæringskar. Jeg målte fg på 2 av dem i morges. Samme fg som etter ølet var ferdig gjæret.1012 på en lager og 1020 på en porter.
Litt rart at den saisongjæren skulle våkne nå.
En annen snodig sak. I går tynnet jeg ut vørteren i gjæringskaret med 1.5 liter vann i kanskje 16 -17 liter vørter for å få lavere alkoholprosent.
Og i dag måler jeg fg til 1010 ?
Og det er fremdeles aktivitet i gjærlåset.
Det burde vel være mindre fg enn i går da jeg målte fg til 1006.
Kikket oppi gjæringskaret og det ser egentlig greit ut.
Mulig dette blir en god Saison?
Vis vedlegget 70955
Det der ser jo 002'sk ut.

Men de målingene høres mystiske ut.
 
Tilbake
Topp