Hva har skjedd med flaskene fra før? Ideelt sett bør du jo vite om det er ugjæret sukker på flaskene før du tilsetter noe mer. Det er 4 muligheter her:
1. Flaskene inneholder ikke levende gjær og ikke noe gjærbart sukker: I så fall tilsett 6 gram sukker per liter (altså 2 gram i 0,33 liter), gjerne i form av sukkerlake og bittelitt gjær f.eks. rehydrert Safale US-05, som er en ganske nøytral gjær.
2. Flaskene inneholder levende gjær, men ikke gjærbart sukker: Tilsett sukker som over. Litt gjær kan tilsettes om du er i tvil.
3. Flaskene inneholder ikke levende gjær, men har gjærbart sukker: Tilsett gjær.
4. Flaskene inneholder levende gjær og gjærbart sukker: Tilsett gjær om du er i tvil.
Etter ovenstående steg: Kork flaskene, roter litt på dem for å blande innholdet, men uten å riste inn så mye luft. Sett flaskene mørkt og varmt i 20-24 grader C i 14 dager.
Det største problemet her er dersom det allerede er gjærbart sukker og du tilsetter mer sukker og får i gang gjæringen. Da risikerer du flaskebomber.