Hallo
Prøvde å lage min første lager her om dagen (27. januar). Forventet OG var 1.047 og jeg målte 1.046, så bryggingen tror jeg har gått som det skal.
På bryggedagen kjølte jeg ned vørteren til 14 grader før helte den over i gjærkaret og tilsatte de to medfølgende pakkene av gjær Mauribrew Lager 497. Deretter ristet jeg godt.
etter 3-4 dager uten liv i gjærlåsen, tok jeg bøtta opp og prøvde å riste litt mer på den (var dette som fikk min forrige batch igang. Idag - nesten en uke etter - målte jeg igjen 1.046 med hydrometeret.
Temperaturen har vært ganske stabil på 11.5-12 grader gjennom hele perioden.
Hva kan ha gått galt, og er det noe jeg kan gjøre for å sparke liv i den?
Prøvde å lage min første lager her om dagen (27. januar). Forventet OG var 1.047 og jeg målte 1.046, så bryggingen tror jeg har gått som det skal.
På bryggedagen kjølte jeg ned vørteren til 14 grader før helte den over i gjærkaret og tilsatte de to medfølgende pakkene av gjær Mauribrew Lager 497. Deretter ristet jeg godt.
etter 3-4 dager uten liv i gjærlåsen, tok jeg bøtta opp og prøvde å riste litt mer på den (var dette som fikk min forrige batch igang. Idag - nesten en uke etter - målte jeg igjen 1.046 med hydrometeret.
Temperaturen har vært ganske stabil på 11.5-12 grader gjennom hele perioden.
Hva kan ha gått galt, og er det noe jeg kan gjøre for å sparke liv i den?