gustavf
Administrator
Jeg sliter med å få de belgiske surølene mine sure nok. Framgangsmåten har vært:
- Lag vørter og kjøl ned til ca 20 grader
- Tilsett kommersiell gjær- og bakterieblanding (Wyeast 3763/WLP655)
- Sett i kjelleren i Better Bottle over vinteren. Temperatur 10-15 grader.
Etter ca 9 måneder, er har ølene en fin og funky profil, men er for lite sure. Noen som har tips for hva som kan gi dem litt ekstra syre?
Jeg har lurt på å flytte dem på loftet i sommer og tilsette mer bakterier, men er usikker på hva som er fornuftig temperatur og eventuell bakteriblanding. Jeg lager en «lambic» og en flamsk rød.
- Lag vørter og kjøl ned til ca 20 grader
- Tilsett kommersiell gjær- og bakterieblanding (Wyeast 3763/WLP655)
- Sett i kjelleren i Better Bottle over vinteren. Temperatur 10-15 grader.
Etter ca 9 måneder, er har ølene en fin og funky profil, men er for lite sure. Noen som har tips for hva som kan gi dem litt ekstra syre?
Jeg har lurt på å flytte dem på loftet i sommer og tilsette mer bakterier, men er usikker på hva som er fornuftig temperatur og eventuell bakteriblanding. Jeg lager en «lambic» og en flamsk rød.