Unik74
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg har nettopp begynt å måle. O.G går fint, jeg er fornøyd så lenge jeg kommer i "rød sone".
Men F.G er det verre med. Det kan se ut til at jeg ikke får god nok utgjæring. Kanskje jeg bruker for lite gjær?
Jeg har en lager som stod fra 12. mai til 11. juni på 5 grader i kjøleskap. Ikke starter. Satsa rett på WL rør, sikkert 029. Fin-fin gjæring. Deretter satte jeg den, altfor seint kanskje, men likevel på 15,7 grader den 12. juni. (Jeg har hørt at dette er lurt med tanke på diacylsyre). Det var steget til 17,7 i dag. (Jeg har vært ute og reist).
Jeg må bare ta til takke med de forholda jeg har. Hentet den i dag og tok en prøve som gav F.G som var nærmere 30 enn 45. Men likevel. Her skal jeg jo ligge på 10-15. Satte den i kjøleskapet for å roe seg. Men er altså ikke helt fornøyd. Den lukter og smaker godt.
Jeg har også en hveteøl på gang og en annen lager og enda en lager. Det er med andre ord litt kø i flaskekøen. Derfor tar ting litt tid. Er smertelig klar over at jeg må hente inn før gjæren gjør mer skade enn nytte.
Tips?
Råd?
Jeg har nettopp begynt å måle. O.G går fint, jeg er fornøyd så lenge jeg kommer i "rød sone".
Men F.G er det verre med. Det kan se ut til at jeg ikke får god nok utgjæring. Kanskje jeg bruker for lite gjær?
Jeg har en lager som stod fra 12. mai til 11. juni på 5 grader i kjøleskap. Ikke starter. Satsa rett på WL rør, sikkert 029. Fin-fin gjæring. Deretter satte jeg den, altfor seint kanskje, men likevel på 15,7 grader den 12. juni. (Jeg har hørt at dette er lurt med tanke på diacylsyre). Det var steget til 17,7 i dag. (Jeg har vært ute og reist).
Jeg må bare ta til takke med de forholda jeg har. Hentet den i dag og tok en prøve som gav F.G som var nærmere 30 enn 45. Men likevel. Her skal jeg jo ligge på 10-15. Satte den i kjøleskapet for å roe seg. Men er altså ikke helt fornøyd. Den lukter og smaker godt.
Jeg har også en hveteøl på gang og en annen lager og enda en lager. Det er med andre ord litt kø i flaskekøen. Derfor tar ting litt tid. Er smertelig klar over at jeg må hente inn før gjæren gjør mer skade enn nytte.
Tips?
Råd?