OK, du skrev: "Har du veldig mye skum i glasset når du tapper? Kan være at du mistolker litt og tror det ikke er karbonert hvis du får veldig mye skum. Får du altfor mye skum så er det der karboneringen din havner, altså at den blir frigjort fra ølet og manifesterer seg som overdrevent mye skum, og da er jo boblene ute av ølet.." Og jeg svarte at jeg ikke hadde skum i det hele tatt....
Så svarte Odvar "Tapping med 3/16 rør på 2 meter skrått ned i glasset lager ikke skum m.m. ølet er for varmt eller overkarbonert, jeg er litt redd du med de tider og trykk du oppgir kan ha endt opp med overkarbonering og dermed øl som får pisket ut kullsyren og blir flatt med en gang.". Jeg la for mye vekt på det siste utsagnet om "pisking av kullsyre slik at det blir flatt", men han mente jo det samme som deg, selv om jeg hadde skrevet at jeg ikke hadde skum.
Jeg har flere ganger skrevet her at jeg ikke har skum i det hele tatt. Dermed er det vel bare lekkasje-teorien som står igjen, som dere også trodde. I et annet forum har de en teori om at det lekker ved høyt trykk og at manometeret ikke viste riktig etterpå. Dermed karbonerte jeg ikke på 1 bar i 1 uke som jeg trodde (kanskje det var 0,5 bar, hvem vet). De foreslo derfor å vente CO2, sette det på 12 psi (0,8 bar) i 1 uke. Så det er hva jeg gjør nå. Etter det skal jeg flytte alt i et badekar og sjekke for bobler når jeg drar opp trykket til 2-2,5 bar (som var det jeg tvangsrkarbonerte med).