Er makalaust hva du lurer på, ikke det att det er feil å lure seg på, men du vil jo ikke høre på det hva de som vet sier... du bare fyrer på med nye spørsmål om det du alt har fått svar på... ta deg tid til å lese hva som blir svart og rett ryggen og brygg øl.. er garantert ikke farligJa, har to i kikkerten i Oslo Øst og begge selger maks 5 kg. Holder jo det også.
Dette er til tapping. Spiller det noen rolle om jeg bruker slange, eller er pex rør bedre til oppgaven?Du må ha rør/slange, noen meter 3/16 slange, evt 1,5 meter 3/16 pex rør
Har tvangskarbonert 2 ganger (gjorde det andre gangen, fordi jeg sluttet med rullingen for tidlig den første gangen).
Fatet står nå i kjøleskapet på 3 grader på ca 2 bar. Går utifra at det er greit å lagre fatet med høyere trykk enn serveringstrykket (for om ikke ølet er blitt mettet, så vil det bli det). Eller bør jeg heller lagre det med serveringstrykk nå?
Hei. Tror jeg muligens har gjort en feil. Har alltid trodd at man slipper å tilsette sukker ved fylling på fat. Kan se ut som man normalt tilsetter halv mengde. Jeg tvangskarbonerte først ( 2 ganger), deretter stod det på 2 bar i 1 uke, og fortsatt ikke mye skum. Er det for sent å tilsette sukker nå?
Ok. Men hvorfor brukes bare halv sukkermengde ved naturlig karnonering på fat?Så lenge du tvangs karbonerer skal du ikkje tilsette sukker. Du vil få eit søter øl vist du gjer det. Ved naturlig karbonering på fat skal fata stå varmt i ca 14 dager slik som med flasker
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ok. Men hvorfor brukes bare halv sukkermengde ved naturlig karnonering på fat?
Ok. Men hvorfor brukes bare halv sukkermengde ved naturlig karnonering på fat?