Fatet for tidlig

Hei

fatet ett øl for tidlig mistenker jeg og ølet Har en uren smak som følge av det, etter ca 5 dager i kjøleskap.

en prøve som stod i romtemperatur er mye mer harmonisk .

vil det ha noe for seg å sette fatet varmt nå etter karbonering eller er det for sent ift gjær aktivitet osv?
 
men hva slags øl er det egentlig?
gjær, temperatur?

Det er vel en slags belgisk blonde.

Brukte to pakker mangrove jacks belgisk trippel gjær.

første 4 dager på 18 grader, resten av gjæringsforløpet på 20 grader.

Kanskje jeg skal la den stå kaldt litt til og se om den kommer seg? Hvis det blir ikke bedre så kan den eventuelt stå i romtemperatur en uke og så prøve på nytt?

Har sett det tipset før om å sette den varmt igjen om men var for utålmodig men ble usikker på om det var noe poeng når ølet har stått kaldt 4 dager(at kanskje gjæren hadde tatt kvelden uansett og ikke gidder å rydde opp)
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Belgisk gjær krever ofte litt ekstra tid
Du får gjøre det du føler for å se om det hjelper
 
Nå er det ikke direkte relevant, men jeg reddet en pils for en stund tilbake som ikke hadde fått diacetyl-hvile..... Laget en ny gjærstarter og hadde i fatene i romtemperatur og lot de stå en stund før CC og overføring til annet fat. Det ble lekkert!
 
Topp