Favoritthumle til pils?

Et lite hjertesukk: Norske bryggeforretninger er dårlige på å gi oss et bredt tilbud på tyske humler - som det faktisk finnes mange interessante av i tillegg til de klassiske edelhumlene.

Nå er ikke jeg av dem med mest følsom gane for de mer subtile forskjellene mellom disse humlene, men jeg synes likevel jeg kan merke noe, og jeg har fått sans for et par-tre av dem vi ikke så lett får tak i, Opal og Smaragd, f.eks.. Og ikke minst er Merkur - avkom av Magnum, forresten - veldig interessant som bitterhumle, tilsatt både ved 60 og seinere.

Om mange nok begynner å spørre etter disse humlene, kommer de kanskje i handelen her. Jeg har kjøpt en haug fra Tyskland, men jeg synes jo ikke det burde være nødvendig. Jeg vil mye heller støtte den lokale sjappa mi:).
 
Fant nettopp noe jeg tror er noen kilo med spalt humle vakumert ut i porsjoner, mener jeg handla og frøs ned fra opphør av rokobrygg. Noen år gammel, men tenker et lite brygg og se om den fremdeles duger.
 
Tilbake
Topp