Glenn
Norbrygg-medlem
Hvor bra er egentlig hydrometerne på bryggesjappene? Igår hadde jeg SG 1.040 før kok på 27 liter vørter.
Beregnet volum på 21,5 liter og 1.050. Men etter 60 minutter hadde jeg SG 1.044 på 21.5 liter. Kokte ned til 19 liter og nådde da 1.050 men usikker på om dette stemmer. Kalkulatoren sier iallfall noe annet. Tips til korrekte målinger av SG mottas med takk. Jeg har brukt kalkulator på brewersfriend til beregning av hydrometermåling ved temperatur over 20 gr. Hydrometeret er nesten nytt.
Beregnet volum på 21,5 liter og 1.050. Men etter 60 minutter hadde jeg SG 1.044 på 21.5 liter. Kokte ned til 19 liter og nådde da 1.050 men usikker på om dette stemmer. Kalkulatoren sier iallfall noe annet. Tips til korrekte målinger av SG mottas med takk. Jeg har brukt kalkulator på brewersfriend til beregning av hydrometermåling ved temperatur over 20 gr. Hydrometeret er nesten nytt.