Mc.
Norbrygg-medlem
Er det noen som har målt sukkerinnholdet i ølet etter det har stått lagret noen uker/måneder?
Det gjelder øl som har vært lagret på flaske.
I fjor målte jeg en dropp på typisk 4 poeng av de 12 øltypene jeg målte. Et par hadde en dropp på 8 poeng. Kun 2 hadde samme FG.
Infeksjon tenker sikkert mange. Jeg aner ikke. Ingen stygg lukt eller fontener. Muligens litt syrligere og litt mer karbonert hos enkelte.
Men spørsmålet er ikke om det er infeksjon eller ikke.
Jeg lurer først og fremst på om noen har gjort det samme som meg.
Målt FG i ølet etter en tids lagring. Og hva resultatet har.
Øl på fat har jeg ingen erfaring med.
Det gjelder øl som har vært lagret på flaske.
I fjor målte jeg en dropp på typisk 4 poeng av de 12 øltypene jeg målte. Et par hadde en dropp på 8 poeng. Kun 2 hadde samme FG.
Infeksjon tenker sikkert mange. Jeg aner ikke. Ingen stygg lukt eller fontener. Muligens litt syrligere og litt mer karbonert hos enkelte.
Men spørsmålet er ikke om det er infeksjon eller ikke.
Jeg lurer først og fremst på om noen har gjort det samme som meg.
Målt FG i ølet etter en tids lagring. Og hva resultatet har.
Øl på fat har jeg ingen erfaring med.