Flasking og temperatur

Hei! Jeg er helt ny på dette. Men har en del spørsmål rundt flasking og temperatur. Første brygget en pale ale ble brygget med bb30 V3 uten noen modifikasjoner. Fikk ut 17 liter på flasker. Spørsmål 1; Jeg brukte drops 2 i hver 0.5 flaske, flaskene har stått i ca 17-22 grader i 7 dager igår tenkte jeg å smake for å sjekke om det hadde blitt no kullsyre. Selfølgelig var det ikke det. Bør jeg sette flaskene ett mer stabilt sted med høyere temperatur? Mvh En fersking ifaget
 
Men burde det ikke vært no futt etter 7 dager da? Forvirret over det her. Men nekter å gi meg før jeg får det som jeg vil:)
 
Burde ha vært litt futt ville jeg tro. Men frykt ikke Håpet er alt annet en ute. Ta flaskene til et varmere sted snu litt på dem så gjæren virvler seg litt opp så kommer den seg nok.
 
Husk at det er lurt å ikke fylle flaskene for fulle, ettersom gjæren trenger litt luft for å gjøre jobben sin!
 
Har selv brygget det samme, på det samme. Virker også på nesten samme tid:)

Men, jeg brukte bare ett drops på 0,5 flaskene. Var bekymret for flaskebomber.

Hadde også lite futt etter 7 dager på 0,33 med ett drops. Håper på bedre nå etter 12 dager.

Så til et spørsmål:

Er det en mulighet å tilsette ytterligere ett drops på 0,5 flaskene nå i ettertid?
Eller vil det ødelegge ølen?
Altså ta av kapsel putte på nytt drops og så sette på ny kapsel?
 
Det må nok noen av de mer erfarne svare på, men alt er mulig. Tviler desverre på at du vil få så mye mer futt, da mye går ut når du åpner korken vil jeg tru:p men dette er jo ren spekulasjon fra min side da. Har ikke vært no stress med 2 drops for min del:). Men neste gang tenkte jeg å prøve meg på sukkerlake:)
 
Det kommer kanskje litt an på FG?

Det ble ikke så galt med bare 1 på 0,5 tok de alle og bevegde litt i gjæren på torsdag. Var ok (minus) med kullsyre i går kveld.

FG 1010
 
Tilbake
Topp