*Lars
Norbrygg-medlem
Lagde en red ale i dag, og alt gikk fint til jeg skulle kjøle vørter ned til 18 grader.
Kjøler med spiralkjøler, men i dag så det ikke ut som den hadde kjølingseffekt i det hele tatt. Temperaturen sank særdeles sakte, og jeg prøvde alle feilsøk på spiralkjøleren uten å finne feil. Etter 30-40 minutter stod temp på Braumeister fortsatt på 48 grader.
Siden gjennomstrømningen i spiralkjøler virket, målte jeg temp i vørter med manuell temp.måler, og den viste 9 grader!
Skjønte at temperatursensor kanskje ikke var i form...
Jeg startet umiddelbart å fylle gjæringskaret, og satte de inn i forhåndstemperert skap med 18 grader, men spørsmålet er om dette kan ha påvirket ølet på noen måte?
Kjøler med spiralkjøler, men i dag så det ikke ut som den hadde kjølingseffekt i det hele tatt. Temperaturen sank særdeles sakte, og jeg prøvde alle feilsøk på spiralkjøleren uten å finne feil. Etter 30-40 minutter stod temp på Braumeister fortsatt på 48 grader.
Siden gjennomstrømningen i spiralkjøler virket, målte jeg temp i vørter med manuell temp.måler, og den viste 9 grader!
Skjønte at temperatursensor kanskje ikke var i form...
Jeg startet umiddelbart å fylle gjæringskaret, og satte de inn i forhåndstemperert skap med 18 grader, men spørsmålet er om dette kan ha påvirket ølet på noen måte?