For mye nedkjøling?

*Lars

Norbrygg-medlem
Lagde en red ale i dag, og alt gikk fint til jeg skulle kjøle vørter ned til 18 grader.
Kjøler med spiralkjøler, men i dag så det ikke ut som den hadde kjølingseffekt i det hele tatt. Temperaturen sank særdeles sakte, og jeg prøvde alle feilsøk på spiralkjøleren uten å finne feil. Etter 30-40 minutter stod temp på Braumeister fortsatt på 48 grader.
Siden gjennomstrømningen i spiralkjøler virket, målte jeg temp i vørter med manuell temp.måler, og den viste 9 grader!
Skjønte at temperatursensor kanskje ikke var i form...
Jeg startet umiddelbart å fylle gjæringskaret, og satte de inn i forhåndstemperert skap med 18 grader, men spørsmålet er om dette kan ha påvirket ølet på noen måte?
 
Lagde en red ale i dag, og alt gikk fint til jeg skulle kjøle vørter ned til 18 grader.
Kjøler med spiralkjøler, men i dag så det ikke ut som den hadde kjølingseffekt i det hele tatt. Temperaturen sank særdeles sakte, og jeg prøvde alle feilsøk på spiralkjøleren uten å finne feil. Etter 30-40 minutter stod temp på Braumeister fortsatt på 48 grader.
Siden gjennomstrømningen i spiralkjøler virket, målte jeg temp i vørter med manuell temp.måler, og den viste 9 grader!
Skjønte at temperatursensor kanskje ikke var i form...
Jeg startet umiddelbart å fylle gjæringskaret, og satte de inn i forhåndstemperert skap med 18 grader, men spørsmålet er om dette kan ha påvirket ølet på noen måte?
Det går fint. For kaldt er ikke noe problem, gjæra kommer uansett fra kjøleskapet.
 
Tilbake
Topp