JoW
Norbrygg-medlem
Jeg har gjæret en ingefær ale med US-05 på 18°C i 12 dager, for så å coldcrashe den i 3 dager. (OG 1058)
jeg har ikke kran på det gjæringskaret, så jeg har ikke tatt samples underveis.
Når jeg i dag stakk om til en ny gjæringsbøtte (med kran) for planlagt flasking målte jeg SG på 1019... forventet FG i følge oppskrift skulle vært 1010.
Har jeg satt igang coldcrash for tidlig?
Mesketemperaturen var 66° (og heller litt under enn over) mye treghet i HERMS systemet.
Hva kan jeg gjøre med denne?
Jeg har fat, og vurdere å fate hele batchen, selv om opprinnelig plan var flaskekarbonering.
jeg har ikke kran på det gjæringskaret, så jeg har ikke tatt samples underveis.
Når jeg i dag stakk om til en ny gjæringsbøtte (med kran) for planlagt flasking målte jeg SG på 1019... forventet FG i følge oppskrift skulle vært 1010.
Har jeg satt igang coldcrash for tidlig?
Mesketemperaturen var 66° (og heller litt under enn over) mye treghet i HERMS systemet.
Hva kan jeg gjøre med denne?
Jeg har fat, og vurdere å fate hele batchen, selv om opprinnelig plan var flaskekarbonering.