Har lagd meg meskekar, mangler bare litt filing i rørene så er det klart!
Planlegger en liten IPA her. Men spørsmålene tårner seg opp
Planlegger som følger.
Mål OG 1050ish.
5Kg Muntons Pale Ale malt knust (må kjøle ned kort og kjerring før det kjøpes mølle) EBC 4,4 - 6,6
Wyeast 1272 All-American Ale ACTIVATOR xl 125 ml
Har noe TARGET humle 11%, vet ikke om den er brukbar til formålet (øl blir det uansett)Smakte bra i Alen min iallefall..
12,5L 76C meskevann for å få 67C i mesken 19,5L totalt i karet, det er passe fullt!). Meskes i 60Min.
Mash thikness 2,5l/Kg
Malten tar vel en 5,4 vann av dette her?
11L Skyllevann (usikker på temperatur) Kokende, eller e d best å legge seg rundt 78-79C? Har lest det ikke e katastrofe å ta den delen så alvorlig tungt til å begynne med så en runde på ca 80C sku vel gå bra for å få med restsukker?
Det skulle bli 18L til gjæring, noe jeg syns er en helt fin mengde å lære med
Noe jeg har glemt? Avkok blir jo et lite tema muligens, koker vel bort noen liter, kan det tilsettes mer under koking for å nå målet på 18L?
Mengde malt = (ønsket OG * bryggets volum) / (potensielt utbytte * bryggeriets effektivitet)
(50*18)/(300*.80)=3,75Kg malt. 4.4Kg med en effektivitet på 75%
Tips eller tanker? Stole på klakulator og regne med 80% utbytte? eller sikte lavere med mer malt. Det kan jo ende med en høy OG. Går det an å bare tilsette vann for å senke den ETTER tapping i gjæringskar, eller vil det gjøre ølet tynt og ekkelt, liksom aldri blitt helt klar på det.
Ekstraktølet mitt ble helt ok, men ikke så veldig mye mer, men ligger nok noen feil bak det også. Skal sette en weiss av ekstrakt fra bryggselv mens jeg kjøper inn og planlegger det første AG brygget mitt.
Beklager alt rotet NÅ klør det i finger og tær.
Planlegger en liten IPA her. Men spørsmålene tårner seg opp
Planlegger som følger.
Mål OG 1050ish.
5Kg Muntons Pale Ale malt knust (må kjøle ned kort og kjerring før det kjøpes mølle) EBC 4,4 - 6,6
Wyeast 1272 All-American Ale ACTIVATOR xl 125 ml
Har noe TARGET humle 11%, vet ikke om den er brukbar til formålet (øl blir det uansett)Smakte bra i Alen min iallefall..
12,5L 76C meskevann for å få 67C i mesken 19,5L totalt i karet, det er passe fullt!). Meskes i 60Min.
Mash thikness 2,5l/Kg
Malten tar vel en 5,4 vann av dette her?
11L Skyllevann (usikker på temperatur) Kokende, eller e d best å legge seg rundt 78-79C? Har lest det ikke e katastrofe å ta den delen så alvorlig tungt til å begynne med så en runde på ca 80C sku vel gå bra for å få med restsukker?
Det skulle bli 18L til gjæring, noe jeg syns er en helt fin mengde å lære med
Noe jeg har glemt? Avkok blir jo et lite tema muligens, koker vel bort noen liter, kan det tilsettes mer under koking for å nå målet på 18L?
Mengde malt = (ønsket OG * bryggets volum) / (potensielt utbytte * bryggeriets effektivitet)
(50*18)/(300*.80)=3,75Kg malt. 4.4Kg med en effektivitet på 75%
Tips eller tanker? Stole på klakulator og regne med 80% utbytte? eller sikte lavere med mer malt. Det kan jo ende med en høy OG. Går det an å bare tilsette vann for å senke den ETTER tapping i gjæringskar, eller vil det gjøre ølet tynt og ekkelt, liksom aldri blitt helt klar på det.
Ekstraktølet mitt ble helt ok, men ikke så veldig mye mer, men ligger nok noen feil bak det også. Skal sette en weiss av ekstrakt fra bryggselv mens jeg kjøper inn og planlegger det første AG brygget mitt.
Beklager alt rotet NÅ klør det i finger og tær.