Noen spørsmål ang. flasking og karbonering.
- I oppskriften står det at jeg skal tilsette 6 gram sukker pr. liter øl. Måleren på dunken viser 15 liter. Så da skal jeg vel tilsette 90 gram sukker. Skal jeg koke dette i vann også tilføre i gjæringsdunken? Hvor mye vann? Hvordan er jeg sikker på at det fordeler seg jevnt? Burde jeg finne en sleiv å røre det inn?
- Ut i fra det jeg har regna så har jeg fått litt høyere alkoholprosent enn hva oppskriften tilsier. Ca. 1 - 1,5 % høyere i begge batchene. Kan jeg bruke litt mere vann i sukkerlaken for å få mere øl?
- I bånn av gjæringsdunkene ligger det et lag med grums. Dette skal vel ikke være med over i flaskene? Så når jeg flasker det så tar jeg ikke heverten helt ned i bunn?
- I oppskriften står det at jeg skal tilsette 6 gram sukker pr. liter øl. Måleren på dunken viser 15 liter. Så da skal jeg vel tilsette 90 gram sukker. Skal jeg koke dette i vann også tilføre i gjæringsdunken? Hvor mye vann? Hvordan er jeg sikker på at det fordeler seg jevnt? Burde jeg finne en sleiv å røre det inn?
- Ut i fra det jeg har regna så har jeg fått litt høyere alkoholprosent enn hva oppskriften tilsier. Ca. 1 - 1,5 % høyere i begge batchene. Kan jeg bruke litt mere vann i sukkerlaken for å få mere øl?
- I bånn av gjæringsdunkene ligger det et lag med grums. Dette skal vel ikke være med over i flaskene? Så når jeg flasker det så tar jeg ikke heverten helt ned i bunn?