Fikk mye høyere effektivitet enn antatt. Skulle brygge en stout med OG 1.075-1.080. Ville ha litt restsødme og med hensyn til at gjærtypen var US-05 som gjærer godt ut så mesket jeg på 67 grader. Nå endte OG på 1.089 og volum 25 liter selv etter litt utvanning. Tilsatte ren O2 1L/min i 90 sekunder og pitchet 2 pakker rehydrert safale US-05 iht mr.malty
Oppsummert:
Mesketemp: 67
Gjærnæring ved 15 min kok, ingen servomyces
OG 1.089
Volum til gjæring 25 liter
Ren O2 flowrate 1L/min i 90 sek
2 pakker rehydrert US-05 iht mr.maltys anbefaling
Hva kan jeg forvente av utgjæring? Må jeg belage meg på drøye FG 1.030, eller kan jeg håpe på ned mot 1.020 som er målet?
Oppsummert:
Mesketemp: 67
Gjærnæring ved 15 min kok, ingen servomyces
OG 1.089
Volum til gjæring 25 liter
Ren O2 flowrate 1L/min i 90 sek
2 pakker rehydrert US-05 iht mr.maltys anbefaling
Hva kan jeg forvente av utgjæring? Må jeg belage meg på drøye FG 1.030, eller kan jeg håpe på ned mot 1.020 som er målet?