erikraude
Norbrygg-medlem
Jeg tenkte å prøve å sette den på 0 så den var klar til CC.Om du ikke har tenkt deg lavere enn 3 grader kan kjøleskapet stå på 3, da styrer ikke termostaten noen ting, kun STC
Jeg tenkte å prøve å sette den på 0 så den var klar til CC.Om du ikke har tenkt deg lavere enn 3 grader kan kjøleskapet stå på 3, da styrer ikke termostaten noen ting, kun STC
Er det nødvendig å øke temperaturen før flasking, kan ikke den stigningen like godt skje i flaskene?
Tanken er, som @Miguel sier (det var han som satte meg på det), at gjæra ikke akkurat hiver seg rundt og kommer i arbeid når den møter øl på frysepunktet. Fikk ganske kjip oksidering på en bitter nylig, og jeg tenker det kunne vært bedre om gjæra heiv seg rundt og spiste opp oksygenet som kom til under flasking istedenfor å sløve rundt og vente på å komme seg etter kuldesjokket.Er det nødvendig å øke temperaturen før flasking, kan ikke den stigningen like godt skje i flaskene?
Her forstår jeg ikke hva du mener. Tenkte du på det fryseskapet med kjøling i hyllene? Virker som veldig mye jobb for liten nytte, isåfall?Erikraude, vurderte du aldri å ta av fryseskapdøra og sette den i i et isolert påbygg ut fra skapet?
Da kunne du fått de målene i skapet som passet deg.
Blir spennende å få et par fat inni skapet og se åssen det blir. Får brygga en batch imorra, men tror ikke jeg rekker neste før tirsdag. Virker lovende så langt. Litt mye fluktuasjon på lufttemperatur, men det tror jeg jevner seg fint ut i fatet. Ovnen blir ikke mer enn lunka sånn det er nå, ihvertfall.Jo mindre skap jo bedre. Med en gang man får mer enn ett kar kommer problemet med ulik temperatur.
Sorry, du har selvfølgelig rett. Stilte ned cool delay fra to til fire minutter og hysterese fra 0,3 til 0,1 grad. Retter innlegget over.Hysterese på min stc 1000+ er grader, står den på 2 og sp er 18°c, stiger det til 20°c før kjøling slår seg på, deretter av igjen ved nådd sp. Cd ( cool delay) kan også virke inn, ventetind før kompressor får starte opp igjen etter stopp.
Ut fra et oksideringsstandpunkt så tror jeg at det har en del å si. Det er mer en teori enn noe jeg har forsket på selv siden ingen av ølstilene jeg flasker skal ha CC.
Jeg tror jeg ccer sånn ca alt annet jeg brygger som går på fat. Men innimellom ikke.Hvilke ølstiler skal ha CC?
37,2 om morgenen.Du må jo bruke kveik på Anus horribilis (og Brunøyet). Da kan du gjære dem som seg hør og bør; på 36,9 grader.