Går sakte fra krana, gitt

Har ikke mer kontroll på temperaturen på kjøleskapet, drikker heller litt treigt, så når den raskt fin temperatur :)
 
olavgn skrev:
Har ikke mer kontroll på temperaturen på kjøleskapet, drikker heller litt treigt, så når den raskt fin temperatur :)

Åja, sånn ja, du får skaffe en STC 1000 eller hva de heter :)
 
neslekkim skrev:
det er 3 fot pr meter da, så 8.2 kr pr meter for den tykkveggede, og 4 kr meter for den andre, så det blir nok rimelig.
Dette er jo bare slenge pålasset ting, det var primærbestillinga sist var magnetrøreren og perlicken, denne gangen er det en fet(tror jeg) CO₂ regulator..
Neste bestilling blir vel et tappetårn.. kanskje.. :)

Misforstår jeg, eller har du bestilt regulator fra USA? Hmm...
 
neslekkim skrev:
Selvsagt har jeg bestilt regulator fra USA :), når du får en veggmontert regulator, med 4 regulerte utganger for ca 1100 (+mva+frakt) så er det et lett valg, spesielt når leverandør leverer Europeisk mutter.
Se her:
http://www.kegkits.com/Merchant2/me...uct_Code=JO60-H4-K44BC&Category_Code=WMReg-4
Les den røde teksten, DIN 477.6 er jo standarden her såvidt jeg mener å ha funnet ut..

Ja, med europeisk mutter er det selvsagt en annen sak  :ilike: Var ikke klar over at det var mulig å bestille dette. Snasen regulator, det må jeg si!
 
Henning1 skrev:
neslekkim skrev:
Selvsagt har jeg bestilt regulator fra USA :), når du får en veggmontert regulator, med 4 regulerte utganger for ca 1100 (+mva+frakt) så er det et lett valg, spesielt når leverandør leverer Europeisk mutter.
Se her:
http://www.kegkits.com/Merchant2/me...uct_Code=JO60-H4-K44BC&Category_Code=WMReg-4
Les den røde teksten, DIN 477.6 er jo standarden her såvidt jeg mener å ha funnet ut..

Ja, med europeisk mutter er det selvsagt en annen sak  :ilike: Var ikke klar over at det var mulig å bestille dette. Snasen regulator, det må jeg si!

Håper det :),og jeg har sjekket, så jeg kan etterbestille klokker som jeg kan montere i den om jeg vil ha flere utganger, blir jo nesten billigere enn å kjøre ren co2 manifold dette :)
 
neslekkim skrev:
Håper det :),og jeg har sjekket, så jeg kan etterbestille klokker som jeg kan montere i den om jeg vil ha flere utganger, blir jo nesten billigere enn å kjøre ren CO₂ manifold dette :)

Så om du ønsker 8 tappelinjer så bare bestiller du 4 klokker til?
 
arve.thue skrev:
neslekkim skrev:
Håper det :),og jeg har sjekket, så jeg kan etterbestille klokker som jeg kan montere i den om jeg vil ha flere utganger, blir jo nesten billigere enn å kjøre ren CO₂ manifold dette :)

Så om du ønsker 8 tappelinjer så bare bestiller du 4 klokker til?

Ja, skulle da være slik at man tar av den ytterste klokken, skrur på de nye, og setter på den ytterste igjen. Siden det er de ytterste som har veggvestet påmontert, så kan det vel være noen praktiske maks-lengder på en klokkerad, men Tom på Kegkits har altids en løsning.
 
Men hvorfor en slik løsning fremfor en ren manifold?
Trenger du forskjellig trykk på alt øl? Ville vel spart mye kroner om du kjørte med manifold samt en eller to klokker eller hvor mange individuelt trykksatte kegs du har.
 
arve.thue skrev:
Men hvorfor en slik løsning fremfor en ren manifold?
Trenger du forskjellig trykk på alt øl? Ville vel spart mye kroner om du kjørte med manifold samt en eller to klokker eller hvor mange individuelt trykksatte kegs du har.

Skal vi se:
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_266&products_id=998 http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_225&products_id=2076

849+598 = 1447

Kegkits solgte den til $192 som til dagens kurs er ca 1070, også fikk jeg frakt og noe toll,men bestilte da et lass med annet stash også da, slanger og dryl.

Ellers vil jeg ha mindre gass på stout, enn en weissbier f.eks..

Også er jeg jålete da.. det må vel telle litt? :)
 
Jaja da ble jo prisen nesten lik da. Tenkte jeg så manifolder til under 50$ på kegkits. Men regulator måtte du jo også hatt så like greit  gjøre ting skikkelig.
Karbonerer du stout med N2 og O2 blanding? Tenker på den deilige følelsen av feks en Boddingtons Pub Ale fra boks, når du heller over i glass så ser du det tykke deilige skummet og det er jo langt mindre karbonert enn feks vanlig pils på boks. Og på Boddintons boksene brukes det jo nitrogenkapsel for å gi riktig stout følelse.
En kan vel få N2 og O2 ferdig blandet på Yara?
 
arve.thue skrev:
Jaja da ble jo prisen nesten lik da. Tenkte jeg så manifolder til under 50$ på kegkits. Men regulator måtte du jo også hatt så like greit  gjøre ting skikkelig.
Karbonerer du stout med n2 og O₂ blanding? Tenker på den deilige følelsen av feks en Boddingtons Pub Ale fra boks, når du heller over i glass så ser du det tykke deilige skummet og det er jo langt mindre karbonert enn feks vanlig pils på boks. Og på Boddintons boksene brukes det jo nitrogenkapsel for å gi riktig stout følelse.
En kan vel få n2 og O₂ ferdig blandet på Yara?

ikke nitro enda, neste runde, kjøleskapet her er for lite til å leke med,men når jeg får fikset fryser, så tror jeg at jeg skal planlegge en egen regulator for slikt bruk.
Ser man får kjøpt blandinger, men er kanskje et problem med trykk og slikt? har lest litt i BYO om dette, så det ser overkommelig ut, men må ha helt annen tappetut også da.

Manifolder var vel rimeligere hos kegkits ja, men som en jålebukk så synes jeg det re greit å kunne regulere så jeg får forskjellig trykk på de.
Nå kan jeg jo også skru eget trykk hvis jeg skal tvangskarbonere et fat, uten å måtte koble fra resten.
 
olavgn skrev:
Takk for mange gode svar! Spørs om jeg ikke vil forsøke å kutte litt etter litt ned på lengden på ølslangen i løpet av morradagen for å se hvordan det forandrer seg. Vel, dersom det ikke alt har løst seg etter å ha stått på 0,8 bar gjennom natta, da.

Her ble det lite sildring gitt: https://picasaweb.google.com/107561384765867748075/Leskap#5585813107016146498
 
Bjarte H skrev:
Ser ut som at du har bra volum på tappinga. Reservedelskrinet ditt er forresten helt rått ;D

Blir å bestille forskjellig smårask når man først drar en ordre eller to over dammen :)
De Oetiker klemmene i midterste raden der er bare geniale, slippe å lete etter omtrendlige skruklemmer :)
Posene ved siden av Oetiker klemmene har jeg ikke pakket ut, siden det er 100 pakninger for diptuber, og 100 pakninger for cornypostene :)
Klinkekulene må jeg vel legge i boksen for bryggeutystyr/tilsetningstoffer, de er ment som vekt i humleposene :)
 
Ja du snakker om orden i syskrinet :)

Du får titte på finn eller om dere har byttetelt på elretur/avfallsplass så dukker det nok garantert opp gratis fryseboks.
Er jo ingen vits å holde igjen nå. Hehe.

Ja ellers er jo folk storfornøyde om de har kommet hjem fra Sverige med en 3-4 sorter med øl.
Her på forumet er det vel flere nå med 6-8 tappelinjer. Er rimelig porno spør du meg. Å ha 8 sorter øl på fat.
Er jo ikke mange år siden en måtte reise langt for å finne uteplasser med mer enn 2-3 forskjellige øltyper på tapp.

På vårt fellesbryggeri som er under bygging/planlegging får vi stadig tilbakevendende signaler fra det svake kjønn om at vi må avsette plass til cider og rusbrus slik at det også finnes på tapp. Der ut som vi må gi etter for presset.......er det forresten noen som har laget Cider selv? Rusbrus kan vi vel alltids klare å snekre sammen om en titter på vanlige drink-oppskrifter e.l. og så kan en jo bare karbonere. Men Cider blir det bra som hjemmebrygg eller blir det like trist som hjemmelaget vin ble på 90 tallet?
 
arve.thue skrev:
På vårt fellesbryggeri som er under bygging/planlegging får vi stadig tilbakevendende signaler fra det svake kjønn om at vi må avsette plass til cider og rusbrus slik at det også finnes på tapp. Der ut som vi må gi etter for presset.......er det forresten noen som har laget Cider selv? Rusbrus kan vi vel alltids klare å snekre sammen om en titter på vanlige drink-oppskrifter e.l. og så kan en jo bare karbonere. Men Cider blir det bra som hjemmebrygg eller blir det like trist som hjemmelaget vin ble på 90 tallet?

Mener å ha sett diskusjoner om cider, riktignok ikke rusbrus sider, men dog. Etterhvert, som det svake kjønn også lærer seg de forskjellige øltypene så skal du ikke se bort ifra at en og annen typen kan falle i smak, de fleste har koblet øl=pils, og pils er jo noe jeg iallefall har blitt rimelig lei av, så andre typer kan jo vekke interresen igjen.
Jeg hadde en runde hjemme på bøgda i jula, dro med endel paleale, india pale ale, portere, stouts etc, og både mutter og søster likte veldig godt de forskjellige sortene, så håp tror jeg det er :)
 
Ja rusbrus er vel spritbasert så det handler vel bare om å finne rette mixen og gange opp oppskriften slik at en får fylt et fat, et lite et.
Men cider det lages vel av eplejuice som gjæres? Har sett cider gjær en eller annen plass så kanskje en kan snekre sammen noe.

Tja når vi nå kommer igang med brygging kan vi jo ha flaks slik at damene liker resultatet. Du har nok helt rett, folk tenker nok øl=pils.
Og når man blitt servert standard Ringnes, Heineken o.l. i 25 år så forsvinner mye av sjarmen ja.
Vi får se hvordan varene faller i smak hos damene.
 
Jeg har et ciderprosjekt gående. Nå er det riktignok ikke jeg som skal ha det, men jeg tror at det kan bli bra. Gjæret 16l NEN Eplejiuce til fra OG 1045(?) til FG 1.005, med WLP 775 English Cider yeast. Etter ca. 3 uker tappet jeg på fat og tilsatte nye 1,5l juice for å søte det opp litt, og så pastauriserte jeg fatet med en kobbersløyfe senket i fatet som jeg pumpet varmt vann gjennom (speidel kan brukes til alt!). Fatet står nå på ca.6 grader og med 1 bars trykk. Smakte på det i dag, og det er fremdeles litt surt og trenger med tid for å komme opp i riktig CO2-nivå. Glassklar var den da :)
 
Tilbake
Topp