Liter på liter er blitt brygget og suksessfaktoren har vært 'akseptabel'. Bortsett fra et påskebrygg som ble offer for villgjær har alt av øl blitt drukket opp.
Her forleden brygget jeg en egenkomponert lager.
Man leser en hel hau på internettet. Frem og tilbake. Noen mener det, andre noe annet på neste nettside.
Oppskriften jeg satt sammen gav meg en del milliarder gjærceller på Beersmith.
Jeg googlet det og dumpet over en oppskrift en kommersiell råvareforhandler solgte som all grain. Her var det oppgitt at brygget krevde 400 milliarder gjærceller og gjær var inkludert.
Til mitt brygg valgte jeg Saflager S-189. Samme gjær som forhandleren gav med til settet. Jeg dro ned for å hente mine indrigienser. I samme setting spurte jeg de på butikken hvor mange pakker tørr gjær de gav med på det settet som var opplyst krevde 400 miliiarder. Svaret var 2 og ble fulgt opp av alltid to på settene og at dette skulle holde. Ifølge min lille kunnskap blir jo det feil. Burde vært 4. Kanskje 6 ?? Bryggingen gikk forøvrig greit og jeg er spent på min nyvinning
Noen kommentarer?
Her forleden brygget jeg en egenkomponert lager.
Man leser en hel hau på internettet. Frem og tilbake. Noen mener det, andre noe annet på neste nettside.
Oppskriften jeg satt sammen gav meg en del milliarder gjærceller på Beersmith.
Jeg googlet det og dumpet over en oppskrift en kommersiell råvareforhandler solgte som all grain. Her var det oppgitt at brygget krevde 400 milliarder gjærceller og gjær var inkludert.
Til mitt brygg valgte jeg Saflager S-189. Samme gjær som forhandleren gav med til settet. Jeg dro ned for å hente mine indrigienser. I samme setting spurte jeg de på butikken hvor mange pakker tørr gjær de gav med på det settet som var opplyst krevde 400 miliiarder. Svaret var 2 og ble fulgt opp av alltid to på settene og at dette skulle holde. Ifølge min lille kunnskap blir jo det feil. Burde vært 4. Kanskje 6 ?? Bryggingen gikk forøvrig greit og jeg er spent på min nyvinning
Noen kommentarer?
Vedlegg
Sist redigert: