TorfinnS
Norbrygg-medlem
Første brygget som vi har satt i konisk gjæringstank. Vi brygget 50 liter Amber christmas. OG 1,062. Den har nå stoppet på 1,022. Målt med hydrometer. Skulle vært nede på 1,015- 1,018
Jeg tappet av trub på dag 2. Tappet av ca 8dl. Burde kanskje ikke gjort det. Tappet kanskje av for mye gjær. Temperaturen lå på 18, steg til 21 og falt ned til 16 ettersom gjæringa avtok. Har nå prøvd å sette opp tempen til 21, uten at det har hjulpet noe. Gjæra er US 05. Brukte 4 pakker rehydrert. ER det noe å gjøre med?
Kan det være temperatursvingningene eller at jeg tappet av for mye som er årsaken?
Vi oksygenerte vørteren i ca 1-2 min.
Jeg tappet av trub på dag 2. Tappet av ca 8dl. Burde kanskje ikke gjort det. Tappet kanskje av for mye gjær. Temperaturen lå på 18, steg til 21 og falt ned til 16 ettersom gjæringa avtok. Har nå prøvd å sette opp tempen til 21, uten at det har hjulpet noe. Gjæra er US 05. Brukte 4 pakker rehydrert. ER det noe å gjøre med?
Kan det være temperatursvingningene eller at jeg tappet av for mye som er årsaken?
Vi oksygenerte vørteren i ca 1-2 min.