Da var brygget tappet på 46 flasker av assorterte størrelser. Og det er ingen vei tilbake.
Kommer til å brygge denne igjen etter nyttår for å gå virkelig bananas med vaniljen.
Jeg kjøpte en ekstra flaske med vaniljeekstrakt. Den er laget av ekte Thahiti Bourbon og er ikke kunstig. Var massemasse vaniljefrø i. Nam! Smakte knall som alltid.
Til sammen har jeg da brukt:
6 stenger som er tørrhumlet i 12 dager.
1 WLP sylinder med 6 Vaniljestenger Thahiti Bourbon grade B m/40% alkohol.
1 stk Vaniljeekstrakt kjøpt på Helgø fra "Le monde de la Vanille"
Satset på å få omkring 2,2-2,5 CO₂ vol. Brukte Muscovado sukker til karbonering. (Samme sukker som jeg brukte under brygging, 300g av sakene da)
Så nå skal de stå helst i 3 mnd. Men noen av dem går nok ved jul/nyttår, dersom de smaker bra.
Nå gjenstår vask av utstyr og et utrolig grisete gjæringskar som sårt trenger en vask... Asj, eneste jeg ikke liker med dette, alt arbeidet etterpå
(Men
mørkt er brygget. Antar EBC på omkring 1000
Holdt en langhalset flaske, Lervig flaske, med stouten inntil en spot i taket. Var ikke sjans for å se noe som helst lys igjennom flaska.)