Maarten
Norbrygg-medlem
hei
jeg bygget et gjæringsskap i en bod som rømmer 2 stk 60L gjæringsbøtter (speidel typ).
skapet er isolert med 5 cm isopor på alle flater, unntat en side hvor det står et kjølesskap uten dør inntil.
en liten datamaskinvifte sirkulerer lufta mens kjølesskapet går (regulert av STC1000)
akkurat nå står det 40 L øl og 40L vann i skapet, på 11 C med differanse på 11.5
romtemperatur utenfor er ca 17 grader.
Det tar ca 2 timer å gå fra 11,5C ned til 11.0 grader igjen (sensor oppi vannet)
deretter går det ca 3 timer før sensoren måler 11,5 grader.
osv.
er dette en grei "effektivitet" på et sånnt skap?
hvor ofte burde det gå? jeg finner ikke noe sider hvor det står litt detaljer.
noen her som har erfaringer og har tittet litt på skapet over lang tid for å finne ut hvor ofte den går?
jeg bygget et gjæringsskap i en bod som rømmer 2 stk 60L gjæringsbøtter (speidel typ).
skapet er isolert med 5 cm isopor på alle flater, unntat en side hvor det står et kjølesskap uten dør inntil.
en liten datamaskinvifte sirkulerer lufta mens kjølesskapet går (regulert av STC1000)
akkurat nå står det 40 L øl og 40L vann i skapet, på 11 C med differanse på 11.5
romtemperatur utenfor er ca 17 grader.
Det tar ca 2 timer å gå fra 11,5C ned til 11.0 grader igjen (sensor oppi vannet)
deretter går det ca 3 timer før sensoren måler 11,5 grader.
osv.
er dette en grei "effektivitet" på et sånnt skap?
hvor ofte burde det gå? jeg finner ikke noe sider hvor det står litt detaljer.
noen her som har erfaringer og har tittet litt på skapet over lang tid for å finne ut hvor ofte den går?