Hei godtfolk,
Dette har sikkert blitt besvart hundre ganger, men jeg sliter litt med å få helt sammenhengen i dette med gjæringstid. Der jeg kjøpte mine ølkit sa de at jeg burde stikke om til flaske da det var ca 2 min mellom hver plupp i gjærlåsen. Her inne leser jeg at folk lar ølet stå i minimum to uker på gjærdunk.
Hva gjør jeg? Nå står en Nut Brown Ale på dunken, og gjærlåsen jobber ivrig
Om jeg lar ølet stå på gjærdunk i 2 uker, risikerer jeg at det ikke blir noe sekundærgjæring i flaske?
Jeg var også noget stresset i det jeg satte vørteren mtp infeksjon, og tilsatte gjæren ved for høy temp. er dette egentlig krise?
Takk for eventuelle svar til en nybegynner
Dette har sikkert blitt besvart hundre ganger, men jeg sliter litt med å få helt sammenhengen i dette med gjæringstid. Der jeg kjøpte mine ølkit sa de at jeg burde stikke om til flaske da det var ca 2 min mellom hver plupp i gjærlåsen. Her inne leser jeg at folk lar ølet stå i minimum to uker på gjærdunk.
Hva gjør jeg? Nå står en Nut Brown Ale på dunken, og gjærlåsen jobber ivrig
Om jeg lar ølet stå på gjærdunk i 2 uker, risikerer jeg at det ikke blir noe sekundærgjæring i flaske?
Jeg var også noget stresset i det jeg satte vørteren mtp infeksjon, og tilsatte gjæren ved for høy temp. er dette egentlig krise?
Takk for eventuelle svar til en nybegynner