Første prøvesmaking av batch nr. 1 (APA) etter en uke karbonering på flaske: Lovende, men noe gjærsmak. Andre prøvesmaking; etter 2 uker karbonering: Samme resultat.
Men i dag la jeg merke til noe, da jeg satte flasken i kjøleskapet (hadde stått i ca. 20 grader) så ølet relativt klart ut, og noe bunnfall var synlig nederst i flasken. Etter 5-6 timer i kjøleskapet var ølet blitt mye mer uklart... Hadde gjort tilsvarende i forkant av første smaking, og da i tillegg tatt flaskene med på sykkeltur før drikking.
Er det slik at selve kjøleprosessen kan tenkes å virvle opp gjærrester fra bunnen, slik at flaskene bør stå lengre i kjøleskaptemp før bruk?
Men i dag la jeg merke til noe, da jeg satte flasken i kjøleskapet (hadde stått i ca. 20 grader) så ølet relativt klart ut, og noe bunnfall var synlig nederst i flasken. Etter 5-6 timer i kjøleskapet var ølet blitt mye mer uklart... Hadde gjort tilsvarende i forkant av første smaking, og da i tillegg tatt flaskene med på sykkeltur før drikking.
Er det slik at selve kjøleprosessen kan tenkes å virvle opp gjærrester fra bunnen, slik at flaskene bør stå lengre i kjøleskaptemp før bruk?