Vet jo ikke hvilken kontekst denne uttalelsen kom i, og hvorfor. Men det er totalt ukjent for meg og strider imot alt jeg har lest, og kan ikke finne noen flere referanser som sier det samme.
De fleste (alle) leverandørene av tørrgjær både ale/lager sier at du kan rehydrere i sterilt vann eller vørter.
Mange sier også at du kan strø tørrgjæren rett i gjæringskaret.
Og så er det vitenskapelige undersøkelser som viser at du kan drepe mange gjærceller ved å rehydrere i vørter, med SG 1.040 og deromkring.
Men dersom det er brysomt å få til en tilnærmet steril rehydrering eller du av andre årsaker (lettvint) så vil det fungere å rehydrere i vørter. Øl blir det, og hvis det funker bra med XX gram tørrgjær rett i karet, så vil det vel funke bra neste gang du gjør det samme også.
Det er jo ikke sikkert at leverandørene av tørrgjær er mest opptatt av at kunden skal få mest mulig gjærceller ut av produktet. De tenker kanskje på brukervennlighet og at det skal være lettvint for kunden også.
Finnes det noe vitenskapelig undersøkelse som viser at lager tørrgjær har best av å rehydreres i vørter?
Vil jo isåfall gå på tvers av alle andre eksperiment.