Hei
Laget min første gjærstarter i går, til et tsjekkisk pils.
Brukte Wyeast 2042 danish lager, jeg kokte opp vann + 1,5 dl amber malt ekstrakt tilsammen 1 l.
I dag eller ca 30 t etter så er det ca 15 "plopp", så det ser ut for at det er noe på gang.
Har ristet den jevnligt. Men så leser jeg her på forumet om "gjærnæring" "dekantering" å har jeg da gjordt noe galt, for lite,
å hva er dekantering?
Håper noen kan svare.
mvh egil
Laget min første gjærstarter i går, til et tsjekkisk pils.
Brukte Wyeast 2042 danish lager, jeg kokte opp vann + 1,5 dl amber malt ekstrakt tilsammen 1 l.
I dag eller ca 30 t etter så er det ca 15 "plopp", så det ser ut for at det er noe på gang.
Har ristet den jevnligt. Men så leser jeg her på forumet om "gjærnæring" "dekantering" å har jeg da gjordt noe galt, for lite,
å hva er dekantering?
Håper noen kan svare.
mvh egil