Gjærstarter overload

Hei

Har satt vanlig gjærstarter på røreplate og to ganger har det stormgjæret over kantent på kolben og griset til benken min. Spørsmålet er; hadde dere brukt den gjæren og pitchet en ekstra pakke eller forkastet dette og kun pitchet direkte?

Brygger Ipa og biab, 7,5 kg malt. Trenger levedyktig gjær og gjærstarter ha gått helt fint før. Gjæren er wlp001.
 

Vedlegg

  • DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    108,4 KB · Sett: 72
Jeg hadde brukt den som den var uten ekstra gjær, den gjæren som er i kolben er jo tydeligvis av den ivrige typen.
 
Ja ivrig er bare forbokstaven. Redd det blir for lite da jeg tørket klatter med gjær fra benken. Skal se når jeg får kjølt ned og bunnfelt om mengden som er igjen er lik tidligere.
 
Da skal jeg kjøpe det til neste gang, greit å være på den sikre siden. Endte med liten mengde gjær i kolben og tilsatte derfor ett rør til jeg hadde liggende for sikkerhetsskyld. Sparer fort inn flaskenr med antifoam :) takk for tipset :)
 
Tilbake
Topp