Nei. Det er ikke vanlig. Og ihvertfall ikke bra. Hell ut og start på nytt. Helst med en grundig gjennomgang av renholds- og steriliseringsrutiner.Hei
Jeg har lager en gjærstarter for førstegang. Etter 2 dager lukter den vinegar og smaker surt. Er dette vanlig?
Hei
Jeg har lager en gjærstarter for førstegang. Etter 2 dager lukter den vinegar og smaker surt. Er dette vanlig?
HeiFørste som slår meg er en infeksjon av acetobacter, men det skal vel egentlig ta mye lenger tid enn to dager. Men hvis jeg ikke husker helt feil så kan acetobacter virkelig gjøre en heftig jobb med fri tilgang til oksygen.
For å kontrollsjekke så smakte jeg akkurat på starteren jeg dekanterte på kjøkkenet. Den smaker oksidert, men ikke eddik. Som @erikraude foreslår, hell ut og prøv på nytt. Hva er rengjøringsrutinene dine når du lager starter?
Du tenker på egenvarme? For den har ikke varmeelement? Hadde egentlig lyst på denne. Har laget en selv fra PC vifte, men ønsker en litt bedre en...Temperaturen kan kanskje ha noe å si? Jeg prøver å holde den relativt lav, og da blir det ikke noen så ekstrem produksjon av estere som om en lar gjæren formere seg på opp mot 30 grader, som du fort får med rørere som produserer varme, som den som Bryggselv selger.
Jeg brukte London Ale III denne trives i temperatur fra 18 til 23 grader. Jeg har det i et rom hvor temperaturen er 21-22 grader.Temperaturen kan kanskje ha noe å si? Jeg prøver å holde den relativt lav, og da blir det ikke noen så ekstrem produksjon av estere som om en lar gjæren formere seg på opp mot 30 grader, som du fort får med rørere som produserer varme, som den som Bryggselv selger.
Den er ikke helt eddik men lukten minner meg på eddik. Jeg smakte den og den var ganske surt.Høres rart ut. Gjærstarter lukter ikke spesielt godt stort sett. Oksidert øl kan lukte mye rart for noen.
Temperaturen kan kanskje ha noe å si? Jeg prøver å holde den relativt lav, og da blir det ikke noen så ekstrem produksjon av estere som om en lar gjæren formere seg på opp mot 30 grader, som du fort får med rørere som produserer varme, som den som Bryggselv selger.
Litt off topic, men Bryggselv har oppgradert magnetrørerne sine. Min gamle konket før jul, og Bryggselv viste som mange ganger tidligere strålende kundeservice og sendte meg en ny magnetrører. Den nye versjonen kommer med vifte og luftehull. Jeg har bare fått brukt den en håndfull ganger etter at jeg fikk den, men har ikke merket at røreren har utviklet noe varme.
Jeg har ikke noe problem med å anbefale magnetrøreren til Bryggselv @YngveKL.
Jeg brukte London Ale III denne trives i temperatur fra 18 til 23 grader. Jeg har det i et rom hvor temperaturen er 21-22 grader.
Den er ikke helt eddik men lukten minner meg på eddik. Jeg smakte den og den var ganske surt.
Artig å høre. Men det tok tid før de skjønye at de solgte er produkt med problemer. Det er lenge siden jeg klaget på min, og da fikk jeg høre at det ikke skulle være noe problem om temperaturen gikk opp mot 30 grader. Det var nærmest bare bra. Jeg fikk byttet den, så jeg skal ikke klage på servicen, men den jeg fikk, var ikke særlig mye bedre. Men jeg har greid meg rimelig greit gjennom å legge Legoklosser mellom røreren og kolben.
Nå begynner den å krangle litt; jeg må slite for å få den i gang, så jeg har lurt på å ta den med for å høre om de vil gi meg en ny. Passer det med symptomene på din?
Min ble etter hvert litt vanskelig å overtale til å komme i gang med jobben. Måtte skru og styre mye med bryteren for å få den på, så det kan høres ut som at de får samme sykdom. Til slutt slo den ut jordfeilbryteren til huset, da fant jeg ut at det var på tide å bytte
aha - da skal min få bli med på neste tur til Bryggselv på Hasle. Takk skal du ha; dette var nyttig.
Kan det være farlig å bruke den? Jeg har en liten kinasnurrer av det slaget flere her har kjøpt, men de store starterne mine - på 3 liter - er i øvre grense av hva jeg får den til å dra. Og jeg skal nok kjøre noen startere framover. Og jeg liker å lage såpass mye at jeg kan ta av litt gjær så jeg har til neste uten å måtte gå veien om bunnhøsting.
Starsan er sur. Slutt med den i starteren!Hei
Dette var selvfølgelig min første gang jeg gjorde dette. Jeg kokte vørteren i 15 min og kjølte den ned til 19 grader. Desinfiserte gjærpakken med Star san og helte den inn. desinfiserte aluminium folien også.
Hei
Dette var selvfølgelig min første gang jeg gjorde dette. Jeg kokte vørteren i 15 min og kjølte den ned til 19 grader. Desinfiserte gjærpakken med Star san og helte den inn. desinfiserte aluminium folien også.
Starsan er sur. Slutt med den i starteren!