Finn Berger
Moderator
Oppretter denne tråden på oppfordring fra @YngveKL.
Det detter visst stadig nye diastaticus'er ut av skapet - eller rettere sagt gjærtyper som viser seg å ha snappet opp gener fra distaticus på veien til suksess med utgjæringsprosenten. Uansett, det er kjekt å være oppmerksom på at dette er gjærtyper vi ikke ønsker krysskontaminasjon av, og at det er grunn til å være ekstra omhyggelig med reingjøringen, eventuelt å ha dedikert utstyr til dem.
Lista kan selvfølgelig ikke gjøre krav på å være fullstendig.
Cross My Loof Yeast
Lille Saison
Danstar (fra Lallemand)
Belle Saison.
Fermentis
BE-134, WB-06, S-189 (Fermentis har ikke merka den som diastaticus, men WLP885, som stammer fra samme bryggeri, er merka. Det er altså litt uklart, men den er ikke en superattenuerende gjær, sjøl om den gjærer bedre ut enn de fleste andre lagergjærtyper.)
Mangrove Jacks
M29
Whitelabs merker sine nå, på nettsiden, med en beskjed om hva vi har med å gjøre:
"This strain has been genetically typed in our lab using polymerase chain reaction (PCR). Through this genetic testing, we have determined WLP XXX to contain the STA1 gene (glucoamylase), a potential indicator of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus. Brewers yeast are natural hybrids, which make it possible for certain strains to display elements of the STA1 gene. These strains have the ability to utilize some dextrins (unfermentable sugars), resulting in higher levels of attenuation than what is considered typical.
At White Labs, we do everything possible to detect for undesired organisms within our process and cultures. The strains we carry with known Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus genetics have been researched and validated to perform without excessive over-attenuating, which is possible through our nearly 25 years of experience paired with internal and external fermentation data."
Jeg har ikke sjekket hele produktlista deres i det siste, men de jeg har, er:
WP099, WLP545, WLP565, WLP566, WLP570, WLP590, WLP885.
Wyeast
1388 Belgian Strong Ale Yeast skal være den samme som WLP570, så den må i det minste også mistenkes for bære dette genet.
3711 French Saison er høyst sannsynlig en ekte diastaticus. Antakelig samme kilde som Belle Saison.
Det detter visst stadig nye diastaticus'er ut av skapet - eller rettere sagt gjærtyper som viser seg å ha snappet opp gener fra distaticus på veien til suksess med utgjæringsprosenten. Uansett, det er kjekt å være oppmerksom på at dette er gjærtyper vi ikke ønsker krysskontaminasjon av, og at det er grunn til å være ekstra omhyggelig med reingjøringen, eventuelt å ha dedikert utstyr til dem.
Lista kan selvfølgelig ikke gjøre krav på å være fullstendig.
Cross My Loof Yeast
Lille Saison
Danstar (fra Lallemand)
Belle Saison.
Fermentis
BE-134, WB-06, S-189 (Fermentis har ikke merka den som diastaticus, men WLP885, som stammer fra samme bryggeri, er merka. Det er altså litt uklart, men den er ikke en superattenuerende gjær, sjøl om den gjærer bedre ut enn de fleste andre lagergjærtyper.)
Mangrove Jacks
M29
Whitelabs merker sine nå, på nettsiden, med en beskjed om hva vi har med å gjøre:
"This strain has been genetically typed in our lab using polymerase chain reaction (PCR). Through this genetic testing, we have determined WLP XXX to contain the STA1 gene (glucoamylase), a potential indicator of Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus. Brewers yeast are natural hybrids, which make it possible for certain strains to display elements of the STA1 gene. These strains have the ability to utilize some dextrins (unfermentable sugars), resulting in higher levels of attenuation than what is considered typical.
At White Labs, we do everything possible to detect for undesired organisms within our process and cultures. The strains we carry with known Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus genetics have been researched and validated to perform without excessive over-attenuating, which is possible through our nearly 25 years of experience paired with internal and external fermentation data."
Jeg har ikke sjekket hele produktlista deres i det siste, men de jeg har, er:
WP099, WLP545, WLP565, WLP566, WLP570, WLP590, WLP885.
Wyeast
1388 Belgian Strong Ale Yeast skal være den samme som WLP570, så den må i det minste også mistenkes for bære dette genet.
3711 French Saison er høyst sannsynlig en ekte diastaticus. Antakelig samme kilde som Belle Saison.
Sist redigert: