Jeg tok vare på en del gjær slurry fra en gjæringsdunk med Weiss bier som jeg satte for noen uker siden. Nå har det ligget i kjøeskapet i 3-4 uker.
Jeg tenkte å sette en ny batch og håpte å kunne gjennbruke gjæren. Hvordan vet jeg om jeg har nok gjær til å lage en starter som bli av passe størrelse. I forrige batch tilsatte jeg 2 rør med fersk gjær. Når den var ferdig å gjære så fylte jeg opp de 2 rørene med slurry. Planen var å lage en starter på dette for å tilsette i den nye 20 liters batchen...
Dette blir jo ikke helt "vitenskapelig" i og at jeg ikke har kontroll på antall gjærceller i slurryen, men tror dere det holder i mengde hvis jeg lager en 1 liters starter på disse 2 rørene?
Jeg tenkte å sette en ny batch og håpte å kunne gjennbruke gjæren. Hvordan vet jeg om jeg har nok gjær til å lage en starter som bli av passe størrelse. I forrige batch tilsatte jeg 2 rør med fersk gjær. Når den var ferdig å gjære så fylte jeg opp de 2 rørene med slurry. Planen var å lage en starter på dette for å tilsette i den nye 20 liters batchen...
Dette blir jo ikke helt "vitenskapelig" i og at jeg ikke har kontroll på antall gjærceller i slurryen, men tror dere det holder i mengde hvis jeg lager en 1 liters starter på disse 2 rørene?