Gjennomskylling av tappeanlegg - fat eller annen løsning?

Jeg stornyter muligheten til å nyte en skvett øl fra fat hver eneste gang anledningen byr seg ;D efter at jeg plutselig ble innehaver av kegerator med 3 fat + 1fat i tillegg.  Bryggingen har gått på høygir og plutselig fylles alle fat.  Hittil har jeg hatt luksusen av å ha Star-San stående på et fat, som jeg har koblet til efter tapping, for å vaske gjennom slanger og tappekraner.  Det har jeg følt har vært en effektiv og renslig måte å gjøre rent innsiden av utstyret på, da jeg jo ikke drikker _kontinuerlig_ og det fort går noen dager mellom hver bruk.

Er dette en grei praksis?

Det neste punktet er jo at det å ha et eget fat med vaske/desinfiseringsmiddel vel kan regnes som litt råflott...  Er det andre, rimeligere løsninger som kan erstatte denne metoden?  Ser da bort fra dusjing/vasking av hurtigkobling og kranutløp med Star-San, som vel blir "Plan B".

Morten M
 
Tilbake
Topp