Hei! Fikk meg min første brygger-kjele idag. Iveren etter å komme igang er stor, men har flere spørsmål angående bryggeprosessen. Er høyst takknemlig for svar!
Spørsmål:
-Øivind
Spørsmål:
- Er generelt glad i de fleste typer øl, og kommer til å brygge ulike øl-sett fremover. Er det noen spesifikke slag som er bedre for en førstegangsbrygger å starte med? Hva er de(n) absolutt viktigste faktorene for å lykkes?
- Har lest og sett videoer, og kommer også i dette miljøet over ''faguttrykk''. Hva betyr OG, FG, IBU, ABV og EBC? Hvor viktig er det at disse verdiene blir korrekte ? Og hva bestemmer de ?
- Skylling. Har forstått at mesken skal skylles med vann med rett temperatur etter mesking. Må jeg virkelig kjøpe en vannkoker med termostat for å få riktig temperatur på skyllevann ? Kan det eventuelt hoppes over?
- Øvrig utstyr. Veit jeg må ha gjæringskar, såpe/desinfeksjon, flasker, korker etc. Hva av øvrig utstyr er man nødt til å ha?
-Øivind
Sist redigert: