Miguel
Norbrygg-medlem
Hvis jeg har oppi kjøleren, og skrur den på så ser jeg at proteinene schwoooop koagulerer og vørteren blir så og si helt klart på tre sekunder. Men for å få en effektiv nedkjøling så må jeg på med pumpa, og da blir disse flokkene brutt opp igjen..
Det jeg ser for meg. ti minutter igjen, kjøler oppi meskepose, og hele pakka oppi koken. Siden proteiner ikke er koagulerte under kok tipper jeg at de klarer å finne veien INN i meskeposen? Og ved 0 min, skru på kjøleren, se magien skje, og så løfte ut både pose og kjøler og så ned med kjøler igjen. Eller vil cold-breaken bli forstyrret såpass når jeg løfter ut at det vil renne gjennom posen igjen?
Det jeg ser for meg. ti minutter igjen, kjøler oppi meskepose, og hele pakka oppi koken. Siden proteiner ikke er koagulerte under kok tipper jeg at de klarer å finne veien INN i meskeposen? Og ved 0 min, skru på kjøleren, se magien skje, og så løfte ut både pose og kjøler og så ned med kjøler igjen. Eller vil cold-breaken bli forstyrret såpass når jeg løfter ut at det vil renne gjennom posen igjen?