Jørn Pedersen
Dommer
Jeg ble fryktelig begeistret for Haandbryggeriets Hesjeøl her om dagen, og bestemte meg for å prøve å lage noe som likner. Ser at nettsidene til håndbryggeriet oppgir bygg, havre og rug som forgjærbare ingredienser, 6,5 % alkohol (OG 1.060??), 28 IBU og 21 EBC
Når det gjelde bygg, satser jeg på pale malt som basis + noen prosent crystal og røykmalt (?). Havre=snarkokte havregryn, og rug = maltet (?) rug.
Kan humlen være samme som de bruker i Norwegian IPA (nydelig, forresten)?
Gjæren blir kanskje den største utfordringen, ettersom det visstnok er Haandbryggeriets villgjær. Finnes det kommersielle gjærsorter å få tak i som kommer i nærheten?
Edit: Må prøve å dyrke opp fra flaske, selvsagt! :jaha:
Alle innspill mottas med takk!
Når det gjelde bygg, satser jeg på pale malt som basis + noen prosent crystal og røykmalt (?). Havre=snarkokte havregryn, og rug = maltet (?) rug.
Kan humlen være samme som de bruker i Norwegian IPA (nydelig, forresten)?
Gjæren blir kanskje den største utfordringen, ettersom det visstnok er Haandbryggeriets villgjær. Finnes det kommersielle gjærsorter å få tak i som kommer i nærheten?
Edit: Må prøve å dyrke opp fra flaske, selvsagt! :jaha:
Alle innspill mottas med takk!