Har 38 brygg bak oss uten å ha målt annet enn ved flasking. Lar ales stå i 14 dager. Har man kontroll på temperatur så er det vel ferdig gjæret da åkke som. Det sukkeret som ikke spist innen 14 dager på vanlige temperaturer blir ikke spist om det står lengre ... trur eg. Har aldri opplevd at FG har avveket i noen bekymringsverdig grad i forhold til forventet (noen poeg hit og dit har det jo vært - men ølet er jo likefullt utgjæret). I allefall ikke oppover.Du er nødt til å måle SG med en viss tids mellomrom for å fastslå at FG er nådd. Så det er bare å måle
Har 38 brygg bak oss uten å ha målt annet enn ved flasking. Lar ales stå i 14 dager. Har man kontroll på temperatur så er det vel ferdig gjæret da åkke som. Det sukkeret som ikke spist innen 14 dager på vanlige temperaturer blir ikke spist om det står lengre ... trur eg. Har aldri opplevd at FG har avveket i noen bekymringsverdig grad i forhold til forventet (noen poeg hit og dit har det jo vært - men ølet er jo likefullt utgjæret). I allefall ikke oppover.
Er det flere som gjør det slik eller driver alle og måler SG og venter på at den skal stabilisere seg?
id.NB måler når me flasker. Har brygga tett på 100 brygg og me vil forsette slikHar 38 brygg bak oss uten å ha målt annet enn ved flasking. Lar ales stå i 14 dager. Har man kontroll på temperatur så er det vel ferdig gjæret da åkke som. Det sukkeret som ikke spist innen 14 dager på vanlige temperaturer blir ikke spist om det står lengre ... trur eg. Har aldri opplevd at FG har avveket i noen bekymringsverdig grad i forhold til forventet (noen poeg hit og dit har det jo vært - men ølet er jo likefullt utgjæret). I allefall ikke oppover.
Er det flere som gjør det slik eller driver alle og måler SG og venter på at den skal stabilisere seg?
Amen. Må innrømme at eg har byrja og synde enno meir. På sine siste 5 brygg har eg ikkje ein gong målt OG eller FG! Lat det vera kveldens sjokkar. Men eg noterar framleis alt eg gjer... og ikkje gjer...Har 38 brygg bak oss uten å ha målt annet enn ved flasking ... Er det flere som gjør det slik eller driver alle og måler SG og venter på at den skal stabilisere seg?
Noen liker å telle antall plopp. Bombesikker metode dersom det gjøres korrekt. Selv har jeg landet midt imellom din metode og å telle plopp, såkalt kvasi løsning da jeg foretrekker å heve temperaturen på tanken når det er mest poeng i å gjøre det. Men dette siste er jo utrolig flisespikkere som jeg ikke aner om har betydning for resultatet.