FrodeSy
Norbrygg-medlem
HJELP!
Satte ølsettet Munton's export stout og målte OG v/ 22 grader til 1.046 man 20.9. kl 0100. Dette har siden stått på gjæring i 19 - 20 grader. Målte FG i dag, fre 1.10. til 1.013. Syns den smakte litt for søtt og har lyst å la den stå i gjæringskaret litt til. Mange anbefaler å la stå i karet i 12 - 14 dager. Mitt har nå stått i 12. Utfordringen nå er at jeg reiser bort kl 1700 i ettermiddag og er ikke hjemme igjen før på kvelden to 7. I så fall vil det stå i 18 dager. Vil dette kunne gi meg utfordringer ved seinere karbonering på flaske? Sagt på en annen måte: vil dere anbefale at jeg flasker nå eller lar det stå? (Hey, poetisk, mann. Det var ikke meningen.)
Satte ølsettet Munton's export stout og målte OG v/ 22 grader til 1.046 man 20.9. kl 0100. Dette har siden stått på gjæring i 19 - 20 grader. Målte FG i dag, fre 1.10. til 1.013. Syns den smakte litt for søtt og har lyst å la den stå i gjæringskaret litt til. Mange anbefaler å la stå i karet i 12 - 14 dager. Mitt har nå stått i 12. Utfordringen nå er at jeg reiser bort kl 1700 i ettermiddag og er ikke hjemme igjen før på kvelden to 7. I så fall vil det stå i 18 dager. Vil dette kunne gi meg utfordringer ved seinere karbonering på flaske? Sagt på en annen måte: vil dere anbefale at jeg flasker nå eller lar det stå? (Hey, poetisk, mann. Det var ikke meningen.)