Hei,
Første post hos Norbrygg og trenger input på en oppskrift jeg har satt sammen, og input på dårlig utbytte.
Fra brewtarget:
Batch Size 40,000 L Boil Size 45,800 L
Boil Time 60,000 min Efficiency 60%
OG 1,062 FG 1,012
ABV 6,5% IBU 53,2 (Tinseth)
Color 9,8 srm (Morey) Calories (per 12 oz.) 205
Fermentables
Total grain: 14,100 kg
Name Type Amount Mashed Late Yield Color
Pale Malt (2 Row) UK Grain 12,000 kg Yes No 78% 3,0 srm
Caramel/Crystal Malt - 20L Grain 2,000 kg Yes No 75% 20,0 srm
Corn Sugar (Dextrose) Sugar 100,000 g No No 100% 0,0 srm
Hops
Name Alpha Amount Use Time Form IBU
Magnum 15,0% 50,000 g Boil 60,000 min Pellet 37,9
Magnum 15,0% 50,000 g Boil 10,000 min Pellet 13,8
East kent goldings UK 7,0% 50,000 g Boil 2,000 min Pellet 1,5
East kent goldings UK 7,0% 50,000 g Dry Hop 0,000 s Pellet 0,0
Misc
Name Type Use Amount Time
Irish Moss Fining Boil 0,000 mL 15,000 min
Yeast
Name Type Form Amount Stage
Danstar - Nottingham Ale Dry 33,000 mL Primary
Mash
Name Type Amount Temp Target Temp Time
Inf Infusion 42,000 L 72,929 C 65,000 C 60,000 min
Final Batch Sparge Infusion 18,927 L 94,290 C 74,000 C 15,000 min
Brygger i VVB med falsk bunn og sirkulering med pumpe. Varmeelement på 4kW under falsk bunn.
Har dødvolum på ca. 20L. Mesketykkelse 3L/kg.
1) Planen er å meske på 65 grader i 60 minutter med kontinuerlig resirkulering og røring.
2) PID instilles til 74grader for mash-out (det tar litt tid å nå denne temepraturen) med kon. resirk.
3) Avtapp til to stk. gjeringskar.
4)Deretter tilsettes ca. 20L vann med temperatur på ca. 80 grader (helles oppi VVB kjapt).
5)PID instilles på 74 grader, med resirkulering og røring. Derretter tappes også dette på gjeringsdunken og deretter koking.
Er det noen med tilsvarende mitt oppsett som har bra tips på hvordan meske effektivt?
Har ikke noe bra oppsett for kontinuerlig skylling og maltsengen har et stort areal.
Mvh
Jon
Første post hos Norbrygg og trenger input på en oppskrift jeg har satt sammen, og input på dårlig utbytte.
Fra brewtarget:
Batch Size 40,000 L Boil Size 45,800 L
Boil Time 60,000 min Efficiency 60%
OG 1,062 FG 1,012
ABV 6,5% IBU 53,2 (Tinseth)
Color 9,8 srm (Morey) Calories (per 12 oz.) 205
Fermentables
Total grain: 14,100 kg
Name Type Amount Mashed Late Yield Color
Pale Malt (2 Row) UK Grain 12,000 kg Yes No 78% 3,0 srm
Caramel/Crystal Malt - 20L Grain 2,000 kg Yes No 75% 20,0 srm
Corn Sugar (Dextrose) Sugar 100,000 g No No 100% 0,0 srm
Hops
Name Alpha Amount Use Time Form IBU
Magnum 15,0% 50,000 g Boil 60,000 min Pellet 37,9
Magnum 15,0% 50,000 g Boil 10,000 min Pellet 13,8
East kent goldings UK 7,0% 50,000 g Boil 2,000 min Pellet 1,5
East kent goldings UK 7,0% 50,000 g Dry Hop 0,000 s Pellet 0,0
Misc
Name Type Use Amount Time
Irish Moss Fining Boil 0,000 mL 15,000 min
Yeast
Name Type Form Amount Stage
Danstar - Nottingham Ale Dry 33,000 mL Primary
Mash
Name Type Amount Temp Target Temp Time
Inf Infusion 42,000 L 72,929 C 65,000 C 60,000 min
Final Batch Sparge Infusion 18,927 L 94,290 C 74,000 C 15,000 min
Brygger i VVB med falsk bunn og sirkulering med pumpe. Varmeelement på 4kW under falsk bunn.
Har dødvolum på ca. 20L. Mesketykkelse 3L/kg.
1) Planen er å meske på 65 grader i 60 minutter med kontinuerlig resirkulering og røring.
2) PID instilles til 74grader for mash-out (det tar litt tid å nå denne temepraturen) med kon. resirk.
3) Avtapp til to stk. gjeringskar.
4)Deretter tilsettes ca. 20L vann med temperatur på ca. 80 grader (helles oppi VVB kjapt).
5)PID instilles på 74 grader, med resirkulering og røring. Derretter tappes også dette på gjeringsdunken og deretter koking.
Er det noen med tilsvarende mitt oppsett som har bra tips på hvordan meske effektivt?
Har ikke noe bra oppsett for kontinuerlig skylling og maltsengen har et stort areal.
Mvh
Jon