Første gang jeg brygger øl
Oppskriften regner med 75% effektivitet og OG på ca 1.060.
Jeg har nå mesket ferdig, skyllet (kanskje pressa litt på meskeposen) og sitter med 55l i kjelen min som etterhvert skal bli til 50l på gjæringskaret.
Disse 55l på kjelen min har jeg nå målt til 1.078. Med 2 forskjellige hydrometere.
Dvs at jeg har hatt langt over 75% effektivitet.
(Mesketempraturen var kanskje noe høy, men aldri mer en 68c)
Vanner jeg dette ut før kok slik at jeg ender opp med 60?65? Liter øl?
Eller lager jeg et stærkt øl?
Hvordan hadde dere løst denne høye OG'n?
Håper på kjapt svar. Står her foran gryta og funderer
Oppskriften regner med 75% effektivitet og OG på ca 1.060.
Jeg har nå mesket ferdig, skyllet (kanskje pressa litt på meskeposen) og sitter med 55l i kjelen min som etterhvert skal bli til 50l på gjæringskaret.
Disse 55l på kjelen min har jeg nå målt til 1.078. Med 2 forskjellige hydrometere.
Dvs at jeg har hatt langt over 75% effektivitet.
(Mesketempraturen var kanskje noe høy, men aldri mer en 68c)
Vanner jeg dette ut før kok slik at jeg ender opp med 60?65? Liter øl?
Eller lager jeg et stærkt øl?
Hvordan hadde dere løst denne høye OG'n?
Håper på kjapt svar. Står her foran gryta og funderer