Jeg har laget en Batch av Sorghum sirup. Kokte opp og
Tilsatte 10 gram Saaz og kokte i drøyt 55 minutter
Tilsatte 30 gram Saaz og kokte i 5 minutter til
Deretter tørhumlet jeg med 25 gram citra etter 7 dager.
Batchen ble nok litt tynn - 15 liter av 1,5 kg sirup. OG 1036.
Målte SG i dag etter 11 dager. 1008. Planlegger å tappe til helgen om to-tre dager.
Det er ikke så farlig i seg selv om det blir litt alkohol-svakt, men smaken og lukten ga lite glede i dag. Det vil si, det smakte godt. Friskt og fint. Kanskje litt for "ale" for å tilfredsstille min kones gane. Jeg siktet egentlig på noe lett/Mexicansk og ikke for mye Tsjekkisk. Men smaken var likevel OK. Det virkelig kjipe er at smak/aroma var veldig kort. Med en gang måleglass-prøven var svelget var også smaken over. Ingenting å smatte på etterpå.
Vil lagring få frem mer aroma og/eller er det noe jeg kan gjøre i siste nikk for å putte mer aroma i pilsen?
(Jeg har Simcoe og Amarillo liggende i tillegg til Sazz og Citra.)
Tilsatte 10 gram Saaz og kokte i drøyt 55 minutter
Tilsatte 30 gram Saaz og kokte i 5 minutter til
Deretter tørhumlet jeg med 25 gram citra etter 7 dager.
Batchen ble nok litt tynn - 15 liter av 1,5 kg sirup. OG 1036.
Målte SG i dag etter 11 dager. 1008. Planlegger å tappe til helgen om to-tre dager.
Det er ikke så farlig i seg selv om det blir litt alkohol-svakt, men smaken og lukten ga lite glede i dag. Det vil si, det smakte godt. Friskt og fint. Kanskje litt for "ale" for å tilfredsstille min kones gane. Jeg siktet egentlig på noe lett/Mexicansk og ikke for mye Tsjekkisk. Men smaken var likevel OK. Det virkelig kjipe er at smak/aroma var veldig kort. Med en gang måleglass-prøven var svelget var også smaken over. Ingenting å smatte på etterpå.
Vil lagring få frem mer aroma og/eller er det noe jeg kan gjøre i siste nikk for å putte mer aroma i pilsen?
(Jeg har Simcoe og Amarillo liggende i tillegg til Sazz og Citra.)