Hjemmebryggeroppskrifter fra Nøgne Ø

Hører hjemme i tråden ja. Dersom @Kjempetorsken ikke svarer før du skal brygge kan du høre her.


Eller se her
Jeg la oppskriften fra Homebrewtalk inn i Beersmith og 48g Chinook for 90 minutter i et 23 liter brygg må være feil. I podcasten sier Kjetil Jikiun at Chinook tilsetningen skal gi 80 IBU og det tilsier 90g Chinook @90 min.
 
Jeg la oppskriften fra Homebrewtalk inn i Beersmith og 48g Chinook for 90 minutter i et 23 liter brygg må være feil. I podcasten sier Kjetil Jikiun at Chinook tilsetningen skal gi 80 IBU og det tilsier 90g Chinook @90 min.

Syntes også humlemengdene var litt beskjedne
 
Nøgne Ø # 100

22,5 Plato, 80 IBU, 10,0 % alk/vol

Malt
88 % Maris Otter
10 % Wheat malt/Froment/Wheat Blanc
2 % Chocolate malt

Innmesk 63˚C 60 min

Humle
Chinook 100 g/hl i 90 min
Centenbneal 200 g/hl i 15 min
Centenneal 200 g/hl i 5 min
Columbus 100 g/hl i whirlpool

Koketid 90 min

Gjær
WLP007

Tørrhumling
Chinook 200 g/hl
 
Nøgne Ø # 100

22,5 Plato, 80 IBU, 10,0 % alk/vol

Malt
88 % Maris Otter
10 % Wheat malt/Froment/Wheat Blanc
2 % Chocolate malt

Innmesk 63˚C 60 min

Humle
Chinook 100 g/hl i 90 min
Centenbneal 200 g/hl i 15 min
Centenneal 200 g/hl i 5 min
Columbus 100 g/hl i whirlpool

Koketid 90 min

Gjær
WLP007

Tørrhumling
Chinook 200 g/hl

Skal brygges! :D
 
Nøgne Ø # 100

22,5 Plato, 80 IBU, 10,0 % alk/vol

Malt
88 % Maris Otter
10 % Wheat malt/Froment/Wheat Blanc
2 % Chocolate malt

Innmesk 63˚C 60 min

Humle
Chinook 100 g/hl i 90 min
Centenbneal 200 g/hl i 15 min
Centenneal 200 g/hl i 5 min
Columbus 100 g/hl i whirlpool

Koketid 90 min

Gjær
WLP007

Tørrhumling
Chinook 200 g/hl

Hvor lang er WP hos dere?
og temperatur
 
Den skall brygges, draft oppskrift her.

Lit usikker hvordan jeg skal justere vannet, og, jeg lurer på hva jeg skal gjøre etter at fermentering er klar (nå tar jeg det ført inn i fat - ca 3 med, så på flaske med lit demerara sukker og cask-gjær (Nottingham er referert til i podcasten), og så kald igjen på flaske i ca 2 mnd. før vi drikker det).

Any comments?
 
Her er min
Kommer til å karbonere med cbc-1 på 0,5 flasker, siden det er det jeg har
 
Sist redigert:
Jeg la oppskriften fra Homebrewtalk inn i Beersmith og 48g Chinook for 90 minutter i et 23 liter brygg må være feil. I podcasten sier Kjetil Jikiun at Chinook tilsetningen skal gi 80 IBU og det tilsier 90g Chinook @90 min.
Image 16-03-2024 at 15.13.jpg

Jeg har gjort det slik de fortalte i podcasten - oppskriften her i tråden sier at Centennial går inn 2 ganger (@15 og @5) men det nevner ikke Kjetil i podcasten - tror ikke det betyr veldig mye heller. Mengder i oppskriften min er basert på 20 liter og må nok justeres iht %AA jeg får i humleposen.
 
Vis vedlegget 66760

Jeg har gjort det slik de fortalte i podcasten - oppskriften her i tråden sier at Centennial går inn 2 ganger (@15 og @5) men det nevner ikke Kjetil i podcasten - tror ikke det betyr veldig mye heller. Mengder i oppskriften min er basert på 20 liter og må nok justeres iht %AA jeg får i humleposen.

Se ikke bort i fra at de kan ha justert litt på oppskriften siden 2010
Jeg kommer nok til å legge inn litt mere Chinook så jeg kommer over 80 IBU
2 g/L Chinook ved 90 min trenger jeg da
 
@Kjempetorsken Helt fantastisk at dere deler oppskriftene deres! Setter STOR pris på det. Oppdager stadig nye og eldre spennende brygg fra Nøgne. Ønsker gjerne å prøve meg på disse:
- Roaring forties
- Sovereign of the Seas

Hvis det er mulig å få oppskrift her? :D
 
Tilbake
Topp