Sovereign of the Seas@Kjempetorsken Helt fantastisk at dere deler oppskriftene deres! Setter STOR pris på det. Oppdager stadig nye og eldre spennende brygg fra Nøgne. Ønsker gjerne å prøve meg på disse:
- Roaring forties
- Sovereign of the Seas
Hvis det er mulig å få oppskrift her?
Bourbon Barleywine
36°P, 50 IBU, 17%alk/vol.
Ebc: 80
Oppskrift (5.000 L):
70 % Maris Otter
10% Crystal
10% wheat
4% Biscuit
4% Special B
2% Pale Chocolate
2x 1250 kg
65 *C i 70 min, 78*C utmesk
Kokes I 60 min. Aurora til 50 IBU
100 g/hl E.K.G 5 min.
200 g/hl E.K.G WP
Brygges så sterk som mulig (23-24*P? Demerarasukker til 28*P)
Wlp007 ved 20*C
Quadrupel
(tilnærmet samme oppskrift på Roaring Forties, Furious Fifties, Shrieking Sixties, Flotsam, Jetsam, Moonraker og Skyscraper).
28-32°P, 30 IBU, 12-14 %alk
Oppskrift:
70% Pilsnermalt
13% melano80
15% Special B
2% Roast wheat
63*C 60 min, ingen utmesk
Sil av til ca 22*P/OG 1.088
Kokes i 60 min.
Demerarasukker til 26*P/OG 1.104
Aurora til 30 IBU (35% utilisation)
2 g/l East Kent Golding 5 min
2 g/l Styrian Golding 5 min
2 g/l Saaz Whirlpool
Gjær: Wlp400 ved 25*C
Sukker til gjærkar: mate ølet med ca 2*P sukker ca hver andre dag når stormgjæringa er over.
Fortsett å mate til gjæren ikke vil mer. Pass på at det gjærer ut mellom sukkertilsetningene slik at ikke ølet bare blir søtere. Smak frem til ønsket restsødme. Våre fatlagrede Quadrupler ligger gjerne på FG 1.012 -1.020.
Demerarasukker: 10 gr pr liter = ca 1*Plato