Hjemmeprodusert humle.

gus

Norbrygg-medlem
Hallo ølvenner.-
Jeg bor i Oslo,nærmere bestemt på Grefsenplatået. Har en liten hage med ganske mye humle.Konglene begynner å bli store. Er det noen måte å finne ut om disse er egnet til å bruke  i ølproduksjon? Når skal de i tilfelle plukkes?
Et lite spørsmål til: Går det greit å bruke Dextrose/Druesukker i stedet for spraymalt i en gjærstarter, og skal jeg i så fall bruke samme vekt mengde i forhold til vannet? Takk til alle dere som tar dere bryet med å svare oss nybegynnere.
 
hei! gjærstarter lager du ikke med sukker men kun med (spray)malt... EDIT: og moss maltextrakt o.l.

humle er brukbart når det kommer fra hun-planter som ikke ble befruktet.
 
Takk for svar Huub.
Men hvordan kan jeg vite om det er ubefruktede hunnplanter?
 
Humlen skal være klar når konglene begynner å bli papiraktige i konsistensen, og de popper tilbake istedenfor å forbli flate om du klemmer på dem. Du finner ut om de egner seg i ølproduksjon ved å bruke dem. Test med en liten batch på fem liter eller så, for eksempel.

Det er en hunnplante om den har kongler.
 
Tilbake
Topp