Gardebrygg
Norbrygg-medlem
Hei! kjøpte for litt siden 500g huell melon (2020, 7% alfasyre) fra ølbrygging ganske billig, og tenkte jeg skulle prøve meg på en "smash" pils for å teste humlen. Har hatt litt mye IPA i det siste, så derfor ble tanken pils i stedet XD. Tenkte kanskje å bare gjøre det enkelt med 1t mesk på 67*C og 1t kok? Hvor mye humle ville dere brukt? vil tro jeg må bruke litt ekstra mtp at humlen er fra 2020? og hvordan/når ville dere tilsatt den? tenkte kanskje noe basic som tre tilsetninger 60min, 30min og 5min eller noe sånt. mtp gjær må jeg kjøpe en lagergjær (bare å komme med forslag), eller så kan jeg bruke stalljen/anna kveik jeg har liggende for en pseudolager
kort oppsummert så langt:
20L-25L batch
5kg pilsnermalt
huell melon - maks 500g
1t mesk, 1t kok
humle 60/30/5
hvor mye humle tenker vi? noe dere ville endra evt? Takk for tips på forhånd
kort oppsummert så langt:
20L-25L batch
5kg pilsnermalt
huell melon - maks 500g
1t mesk, 1t kok
humle 60/30/5
hvor mye humle tenker vi? noe dere ville endra evt? Takk for tips på forhånd