Hei,
Prøvde å søke litt om dette emnet men ble ikke helt klok fra ett nybegynnerperspektiv.
Vi brygget første brygget vårt, med humle rett i vørter, uten noen form for pose, sokk eller spider (høres bra ut for utenforstående..) Vi opplevde da at bazooka filteret i vår BC25 tettet seg mye, og det gjorde tapping til gjæringskar noe tungvint.
På vårt 2. brygg så kjøpte vi humlesokk/pose og brukte dette istedet, og slapp unna alt grums. Men, så ramlet jeg over hop-spider som ser ut til å holde humlen "på plass" men alikevel relativt frittflytende i karet så jeg synes dette ser ganske kurant ut. Er det noen markante forskjeller i effektivitet eller lignende om man bruker det ene eller andre? Evt hvis man skal ha en spider ser jeg de finnes i forskjellige "maskegrader" angitt i Micron, har det noe å si om det er 300 eller 400 micron? Koster jo 100,- å kjøpe en spider fra Kina så tenkte kanskje det var verdt ett forsøk.
Grunnen til at jeg poster dette er at jeg har forstått at det diskuteres en del om påvirkning av utbytte, aroma og smak ved bruk av poser, så jeg tenkte å se hva de med litt mer erfaring enn oss mener...
TJ
Prøvde å søke litt om dette emnet men ble ikke helt klok fra ett nybegynnerperspektiv.
Vi brygget første brygget vårt, med humle rett i vørter, uten noen form for pose, sokk eller spider (høres bra ut for utenforstående..) Vi opplevde da at bazooka filteret i vår BC25 tettet seg mye, og det gjorde tapping til gjæringskar noe tungvint.
På vårt 2. brygg så kjøpte vi humlesokk/pose og brukte dette istedet, og slapp unna alt grums. Men, så ramlet jeg over hop-spider som ser ut til å holde humlen "på plass" men alikevel relativt frittflytende i karet så jeg synes dette ser ganske kurant ut. Er det noen markante forskjeller i effektivitet eller lignende om man bruker det ene eller andre? Evt hvis man skal ha en spider ser jeg de finnes i forskjellige "maskegrader" angitt i Micron, har det noe å si om det er 300 eller 400 micron? Koster jo 100,- å kjøpe en spider fra Kina så tenkte kanskje det var verdt ett forsøk.
Grunnen til at jeg poster dette er at jeg har forstått at det diskuteres en del om påvirkning av utbytte, aroma og smak ved bruk av poser, så jeg tenkte å se hva de med litt mer erfaring enn oss mener...
TJ