1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hva brygges om dagen? Post gjerne oppskrifter!

En tråd i 'Drammen Ølbryggerlaug' startet av Naxi, 30 Jan 2016.

  1. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Som tittel sier! Hva skal du brygge idag eller i nærmeste framtid?

    Post gjerne oppskrift :)
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Neste brygg ut

    Lucky Bastard

    13 liter
    OG: 1.085
    ~100+ IBU

    10% Special B

    40 g Chinook, 90 min
    40 g Chinook, 45 min
    40 g Chinook, 15 min
    40 g Chinook, 1 min
    40 g Chinook, dry

    Håper bare BS har Chinook
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Planlegger også en lakris porter med lakris pulver og NØ sin porter som maltbase
    Noen som har noen formening eller erfaring med hvor mye lakris pulver jeg bør bruke?
     
  4. BJJA

    BJJA
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Hvor mye skal du brygge da?
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tja, 12 -13 liter kanskje
     
  6. Baandbryggeriet

    Baandbryggeriet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    #3 Blir en IPA eller DIPA, lyst til å prøve Pliny the elder klone
    #2 er en Irish Blonde som snart har stått og gjæret i 3 uker, jobber seg sakte men sikkert nedover.
    #1 Er en Spitfire Pale Ale klone fra Bryggeland, som jeg ikke har fått smakt etter den er blitt ferdig karbonert, da jeg dro på sjøen for 3 uker siden. Men den skal visst være vellykket. :)
     
  7. CupCayk

    CupCayk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hedmark
    Jeg har lyst på et gyllent øl med mye søtsmak :) Har sett litt på münchener helles men vet ikke helt hva det er :p hjelp meg gjerne om noen kan! er også veldig glad i tysk og engelsk humle uten for mye sitrus, bare sånn i tilfelle noen har en oppskrift på en slik øl jeg ser etter :)
     
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Münchener er en maltdrevet lys lager, men ikke søt. Jeg tror du kommer nærmest med en skotsk ale i den lyse enden av spekteret - og så får du gjøre den litt lysere og litt søtere enn stilen egentlig tilsier.

    Honey ale, kanskje?
     
  9. CupCayk

    CupCayk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hedmark
    Honningøl er noe jeg har hatt lyst til å prøve en stund !
     
  10. Øyvind T.

    Øyvind T.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    har brukt malt lakrisrot i old ale, det ble fantastisk. Har ingen ide om hvor mye jeg brukte, antakelig fant jeg en referanse via google mens jeg sto over gryta. Men smaken har potensialet til å legge seg som et lag sammen med mørke maltslag, så etter mitt syn er det bare å være generøs. Det er fantastisk å bruke i brownies og.
     
    Finn Berger liker dette.
  11. BJJA

    BJJA
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    I min jule øl basert på stout bruker jeg 110 gram lakris rot pr. 25 l. Jeg koker 20 min og lar lakris roten være med over i gjæringsspannet.
    I min belgiske trippel med lakris og chili bruker jeg 250 gram lakris-rot.
    Om du skal bruke bruke lakrispulver, bør du passe på å bruke pulver uten sukker , lactose eller andre tilsetningsstoffer.
    Bruk pulver basert på rå-lakris, som er dampet og granulert. Lakris pulver er nok mest sannsynlig mer konsentrert enn lakris-rot så her må du justere mengden, redusere koketiden.
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  13. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Hadde mye på Fredag i Asker syns jeg å huske!
     
  14. BJJA

    BJJA
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Den ser grei ut den. Ser at den er konsentrert 1:4 så det skulle vel bli 1,1 g pulver pr. liter om du bruker mine mål for jule øl.
    Dette trenger nok ikke å koke lenge (pulveret løser seg nok fort opp), 5 min tror jeg holder.
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, tenker det samme som deg
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nå har jeg jo fortsatt en del flasker igjen fra forrige batch NØ Porter fra August 2014 som jeg kan eksperimentere på
    Men ett gram per liter høres jo ikke så dumt ut


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Jeg planlegger en split batch med Saison til helga.

    Den ene skal ha wlp565 og den andre skal ha Vossa-kveik.

    Litt usikker på humlevalg enda!
     
  18. Erwibe

    Erwibe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Honeyporter er neste for meg. Oppskriften blir Nøgne Ø Porter med 1kg Honning fra Bieffekten (et honning/birøkterprosjekt i Trondheim). Etter det er det etter planen en Hibiskus-Wit, med sitronskall og koriander. Blir vel en IPA og.
     
  19. Mortenpip

    Mortenpip
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lier
    Skal kjøre igang en starter i mrg. Så til fredag blir det en bayer, deretter en bock.
    Skal også igang med en flanders pale ale, 1 Flanders red ale og 2 batcher med lambic. Disse skal gjæres med roselare blend og stikkes om til sekundær hvor de skal få kose seg i 1-2år.
     
  20. Svein Arild

    Svein Arild
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    deler du de lambic oppskriftene? kunne tenkt meg å sette noe slikt selv også:)
     

Del denne siden