1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hva er Extra Pale malt?

En tråd i 'Råvarer' startet av Patrik Pederse, 2 Mai 2020.

 1. Patrik Pederse

  Patrik Pederse
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei. Skal brygge Hoppy Christmas fra BrewDog. I oppskriften står det Extra Pale malt. Noen som kan tipse meg på hva jeg skal bruke?
   
 2. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Extra pale malt er ekstra lys malt.. Brewdog er/var glade i MO extra pale, iallefall for noen år siden. Bruk pilsner eller vanlig pale, eller hvis du finner extra pale ale malt.
   
 3. loebrygg

  loebrygg
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Eller en blanding av Pils og Maris Otter/Pale
  Brygga en IPA med 1:2 pils og MO den ble meget bra
   
  Miguel liker dette.
 4. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Jeg ville brukt vanlig pale malt, og tenkt lite på det, om jeg ikke fant ekstra pale.
   
  Miguel liker dette.
 5. EspenK

  EspenK
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Trondheim
  Britisk Extra Pale Malt ligger vel ofte likt med eller nært pilsnermalt (eller lager malt som de gjerne kaller det i UK) i fargevalør, og siden fargen som regel henger tett sammen med røstingsgrad og produksjonsteknikker i malteriet, har jeg alltid tenkt at pilsnermalt vil bli det som bli mest likt dette maltet også smaksmessig. Men jeg har aldri gjort tester på det og sammenlignet.

  Brewdog har vel vært ivrige på å bruke Maris Otter Low Colour/Extra Pale som basemalt slik det blir nevnt her ja, tror det var Thomas Fawcetts de brukte, så det er sikkert den det siktes til i oppskriften. Crisp har vel en Extra Pale i arsenalet som Bryggselv brukte å føre, usikker på om de fortsatt gjør det.

  Du kan selvfølgelig bruke pale ale malt istedenfor, men disse vil alltid være noe mørkere (i varierende grad), og antagelig gi et litt dypere/fyldigere basemaltpreg. Tror jeg ville ha gått for pilsnermalt om jeg ikke fikk tak i Extra Pale.
   

Del denne siden