Jeg har holdt på med brygging noen år nå, å til nå så har jeg brukt Oechslevekt for å måle og / fg.
Har kjøpt refraktometer å oppdager at når jeg måler brix og sg å bruker bryggekakulator.no så
får jeg en høyere og. Jeg laget en ipa i helgen å får og på 64 målt med oechslevekt å og på 71
med refraktometer når jeg bryggekalkulator.no. Den viste 18,5 brix og 1.077 sg.
Jeg ble noe overrasket over forskjellen. Hviken metode er mest til å stole på?
Håper noen kan dette bedre enn meg.
Har kjøpt refraktometer å oppdager at når jeg måler brix og sg å bruker bryggekakulator.no så
får jeg en høyere og. Jeg laget en ipa i helgen å får og på 64 målt med oechslevekt å og på 71
med refraktometer når jeg bryggekalkulator.no. Den viste 18,5 brix og 1.077 sg.
Jeg ble noe overrasket over forskjellen. Hviken metode er mest til å stole på?
Håper noen kan dette bedre enn meg.