Hva fikk du i posten i dag?

Får man den i annen farge så det ikke ligner gardenakobling?
Enig med utseendet, men jeg har ikke sett den i noen annen farge (men i og for seg greit, gult for øl, rødt for CO2). Ble litt skumpartytendenser, men hadde for høyt tappetrykk i utgangspunktet.
 
Sist redigert:
Så nå blir teskjea lagt på hylla?

Jeg ville heller brukt den vekta til å kalibrere skjea ;-)
Sigaren går til @loebrygg :).

En sjelden gang skal det måles nøyaktig.Sinksulfat til sinkoppløsning, f.eks.. Sulfitt, om jeg skal bruke det, skal det absolutt ikke slomses med. Skal det lages kalibreringsløsning til pH-meteret, skal du være veldig nøye.

Gjærnæring bør jeg egentlig være ganske nøye med.

Men salter til vannjustering måles i skjeer:).
 
Det var da voldsomt til slomsing med vannjusteringene. Når det enkleste (i verden) er å veie ingrediensene slik de viser i oppskriften, er det da mye enklere enn å huske hvor mange teskjeer med det ene og andre man skulle bruke. Hvilken teskje brukte jeg sist? Liten eller stor? Var den strøken? Måtte jeg være nøye med kalsiumklorid, eller var det den jeg kunne skyte fra hoften?

Nei, takke meg meg til litt god, gammel nøyaktighet målt opp på noen sekunder. Så kan jeg heller ta lett på når jeg har 100 batchers erfaring på nakken
 
Det blir klønete å balansere ut no mer enn et par gram på den drogevekta jeg har
og nå er tunga mi kalibrert inn på teskjeere ;-)
 
Så da fortsette jeg med å tilsette 3,6 gram om det er det oppskriften sier, i stedet for å lure på hvor mange teskjeer det er, og om dette er en ingrediens man må være nøye med eller ikke :)
 
Oi.. nå føler jeg meg litt dum. Jeg har samme gjæringstank og den 1.5" tri clamp saken (fulgte med et lite fat). Ikke tenkt på å kombinere de, med lavere PRV ventil. Takk!
PS: Vet ikke med ditt fat, men mitt begynner å lekke rundt pakningen/klemmene ved 1bar. Så om man eeegentlg trenger PRV ventil, vet ikke.

Glemte å svare på denne: Ja den begynner å lekke, men har PRV på 0.7 bar (?) som en ekstra sikkerhet.

Er jo alltid en risiko når man bestiller på AliExpress og lignende. På denne delen var det faktisk en liten lekkasje på CO2-posten med standard ball-lock-connector(!) oppdaget jeg etterhvert. Virker som utformingen av denne gjør at den ikke klikker ordentlig nedpå og forsegler "pinnen" i midten. Det gikk an å tappe av via liquid-post i midten, så ikke total krise, men irriterende.

Siden gjenger osv. var rimelig standard, så fant jeg ut at KegLand sine posts passer, så jeg kjøpte en ny CO2-post på olbrygging.no (https://www.olbrygging.no/kegland/103779/cornelius-type-gas-post-ball-lock-tilkobling-for-co2) + en fjær og splint - og da lekker den ikke. Så nå fungerer den som den skal.
 
2kg Dingemans Aromatic Malt, rådyrt importert fra England. Dessverre får jeg ikke tid til å brygge med det før neste uke engang. Da blir det en langreist belgisk blonde.
 
Tilbake
Topp