Hva påvirker FG?

Hei.

Jeg har prøvd meg på 7 fjell oppskriften til winter ale.
Nå har det gjæret i nesten 2 uker og når jeg målte FG/SG i dag var den noen høyere enn forventet. Den lå på litt over 1023.

Jeg tror ikke jeg bryr meg så mye om å gjøre noe med det og satser på å flaske i morgen, men for å bli en bedre brygger lurer jeg på hva som kan ha forårsaket dette?

Jeg tror kanskje jeg hadde litt for høy temperatur under meskingen, kan dette forårsaket dette?

Jeg tror jeg hadde en OK starer til gjæren, men kanskje i minste laget for ett så pass sterkt brygg.
Temperaturen under gjæringen lå ganske stabilt på 18 grader, så det tror jeg skal være greit.

Noen andre ting som kan ha påvirkning på gjæringen?

Endre
 
Både mesketemp og eventuell underpitching kan være årsaker, helt klart. Mengden oksygen i vørter kan også påvirke gjæringsgraden en god del.
 
Brukte du gjærnæring? Hva slags gjær brukte du? Noen gjærtyper kan bunnfelle for godt slik at gjæringen stopper for tidlig om du er uheldig. Opplevde det nettopp selv med en brown ale og WLP005.
 
Tilbake
Topp